Άρθρο του Αντώνη Κρητικού για τη λειτουργία του ΔΗΡΑΣ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ θα συζητηθεί η αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΡΑΣ.

Το συγκεκριμένο ΔΣ δεν έχει συνεδριάσει καθόλου επί ένα ολόκληρο χρόνο με συνέπεια να μην έχει ψηφισθεί προϋπολογισμός για το 2012, να μην έχει γίνει απολογισμός για το 2011 και αφού έχει περάσει κάθε σχετική προθεσμία που προβλέπει ο νόμος, όλη η λειτουργία του σταθμού να βρίσκεται κυριολεκτικά στον "αέρα".

Σε όλη αυτή την περίοδο, προμήθειες, αμοιβές προσωπικού και συνεργατών καθώς και η πληρωμή προγραμμάτων γίνονται εν αγνοία του ΔΣ αφού αυτό δεν έχει συνεδριάσει ποτέ.

Ενδεικτικό της διάλυσης είναι ότι ακόμα και η αίτηση χρηματοδότησης του σταθμού από τον δήμο υπογράφεται από τον διευθυντή και όχι από τον πρόεδρο του ΔΣ.

Η "περιβόητη" συνεργατική των δημοσιογράφων που θα αναλάμβανε την λειτουργία του σταθμού, εξοικονομώντας για το δήμο το ποσό της επιχορήγησης (300000,00€) μάλλον ναυάγησε προτού καν ξεκινήσει.

Άφησε βεβαίως "κληρονομιά" μια εκπομπή και την παρουσιάστριά της που παρά τις ερωτήσεις προς την διοίκηση του σταθμού, ακόμα δεν γνωρίζει κανείς ούτε πόσα πληρώνεται ούτε ποιος την πληρώνει.

Στην δύσκολη αυτή περίοδο, η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, αποτελεί καθολική απαίτηση του συνόλου των πολιτών απέναντι σε μία δημοτική αρχή που δείχνει να αγνοεί προκλητικά τις συγκεκριμένες αρχές.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΩ

ΜΕ ΤΗ "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ"

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter