Η Συμπαράταξη Ελπίδας για την Ημέρα Μουσείων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

18 ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
"Στο κακό χωριό ...τον Μάη μήνα βρέχει!" Πολιτιστικό απόθεμα και επενδυμένα κεφάλαια σε νέκρωση με ευθύνη των ακριβοπληρωμένων από όλους μας δημοτικών μας αρχόντων, σε εποχή ύφεσης και κοινωνικής παρακμής.

Optimized-xani

1. Το ΧΑΝΙ-Λαογραφικό Μουσείο που από προ-πέρυσι έχει τελειώσει και παραμένει κλειστό με ευθύνη του Δήμου Κω

Optimized-mouseioORILA
2. Το Μουσείο ΩΡΙΛΑ προσφορά των ''Φίλων Μουσείου Ωτορινολαρυγγολόγων''-καθηγητής Λ. Μανωλίδη που έχει τελειώσει εδώ και 11!!! χρόνια και ρημάζει αναξιοποίητο από την αδιαφορία του Δήμου Κω (θυμάστε την περυσινή ''φαεινή ιδέα'' του Δημάρχου; Να το δοθεί σε συνεργατική;)
3. το μουσείο λουτρών της Βυζαντινής-Τουρκικής περιόδου τελειωμένο εδώ και 4 χρόνια κλειστό.
4. τα κηρυγμένα μνημεία του πρόσφατου βιομηχανικού
πάνω μουσείο ΩΡΙΛΑ κάτω Λαογραφικό-ΧΑΝΙ πολιτισμού εδώ και 10 χρόνια ΑΒΙΚΩ και ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ καταρρέουν.
5. Η επισκευή στο Αρχαιολογικό μας Μουσείο ευτυχώς ξεκινά και ευχόμαστε να συμπεριλάβει το άνοιγμα και την ανάδειξη της σπουδαίας συλλογής των αγγείων που διαθέτει αναξιοποίητα στον Α! όροφο εδώ και 40 χρόνια.
6. Την δημιουργία μουσείου βυζαντινού, χριστιανικού και εκκλησιαστικού πολιτισμού στο κτήριο της παλαιάς Μητρόπολης Κω, είναι κάτι που ο Μητροπολίτης Κω κ.κ. Ναθαναήλ προσπαθεί και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει.
7. Το διάσημο Τζαμί της Λόντζας (LONCA GAMI HASAN PASA) στην πλατεία Πλατάνου του Ιπποκράτους που έχει μείνει
 στην φάση της στατικής μελέτης κόστους 30.000 ευρώ εδώ και 7 χρόνια
8. Σημαντικό έργο η μετατροπή του παλιού σπιτιού του Χότζα, το Αττίκ τζαμί, (ATIK GAMI), στην πλατεία Ε. Μακαρίου, σε μουσείο Ισλαμικής τέχνης.

Optimized-apothikialatiou
--Πολλές προτάσεις για μουσειακούς χώρους έχουμε ακούσει κατά καιρούς: Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, Λαογραφικού μουσείου, Μουσείο Λουτρών Ιπποκρατικής Ιστορίας Ιστορίας της Ιατρικής, Φυσικής ιστορίας, Φωτογραφίας, Ελιάς και Λαδιού, κλπ. που παραμένουν προτάσεις.
---Έργα και επενδύσεις που αναβαθμίζουν την Κω και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας, πράγματα που έχουμε απόλυτη ανάγκη σήμερα για να αντιμετωπιστούν δύσκολα προβλήματα όπως της ανεργίας των νέων και την υποστήριξης των μικρομεσαίων, πέρα από λαϊκισμούς και αναξιόπιστους πειραματισμούς που βλέπουμε στις μέρες μας από την δημοτική αρχή.
Η Κως, στην προσπάθεια της να επιβιώσει στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρέπει ανανεώνει συνέχεια το πρόσωπο της και να δημιουργεί νέες αξίες δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στην καθημερινή ζωή. Η επίσκεψη ή το πέρασμα ή η διαμονή οποιουδήποτε ανθρώπου σε κάθε γωνιά του νησιού μπορεί να συνδυαστεί με μουσειακά και ιστορικά ευρήματα!
Οι ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΟΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ είναι αυτές που έχουν σχέση με την ανάδειξη του ιστορικού μας πλούτου, κι όχι αυτές που εξυπηρετούν την μεγέθυνση της ''τουριστικής βιομηχανίας''
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter