Νίκος Μυλωνάς: σημεία που μας εκθέτουν

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

IMAG0385
Η εμφάνιση και η λειτουργία της πόλης και των οικισμών μας είναι αφημένες στον... Θεό!

Να! 2 Μικρά (επικίνδυνα) παραδείγματα και μια πρόταση: ορισμός υπεύθυνου μάνατζερ με σύμβαση έργου για την εμφάνιση και την λειτουργία των οικιστικών μας συνόλων!!!


1. Κάθε μέρα σχεδόν, περνάμε δίπλα από τον ιστό-κολώνα μπετόν δημοτικού φωτισμού στην γωνία Ιπποκράτους και Β. Γεωργίου, απέναντι από το ΑΚΤΑΙΟΝ. Οι ρηγματώδεις της στο πιο επικίνδυνο σημείο της, στην βαση της, ξεπερνούν τα 2 εκατοστά. Ανοίγουμε ένα βιβλίο σχετικό με τις ρηγματώδεις: ''σε δομικά στοιχεία σε κλειστούς χώρους οι επιτρεπόμενες ρηγματώδεις επιβάλλεται να είναι μικρότερες 3 χιλιοστά! και σε ανοικτούς χώρους μικρότερες από 2 χιλιοστά.'' Τα 2 εκατοστά είναι 10 φόρες μεγαλύτερη διάσταση. Είναι να απορείς πως στέκεται όρθια. Ποιος εχει όμως την ευθύνη αν κάτι συμβεί τις προσεχείς μέρες που η κολώνα θα καμφθεί υπό το βάρος των καιρικών συνθηκών και της αμέλειας; Ποιο μάτι υπάρχει που προσέχει αυτές τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας; Ποιος τις μελετά και προγραμματίζει την θεραπεία τους; Πριν λίγες μέρες ένας συμπολίτης μας ζητούσε ευθύνες για την ζημία που έπαθε το αυτοκίνητο του από κάποιο δένδρο του δημοτικού πρασίνου που έπεσε πάνω του. Την επόμενη φορά στην θέση του αυτοκίνητου ίσως είναι ...ένας πεζός. (σημ: υπάρχει τεχνική που κλείνει με ασφάλεια τις ρηγματώδεις (που κοστίζει) αλλά εδώ δίπλα ακριβώς υπάρχει άλλο φωτιστικό με μεταλλικό φορέα, σκουριασμένο μεν πλην όμως εκτός κινδύνου, και η αφαίρεση του επικίνδυνου φωτιστικού δεν δημιουργεί πρόβλημα)

IMAG0396
2. Στα φανάρια, στο λιμάνι, εκεί που ο ποδηλατοδρόμος τελειώνει όπως-όπως, αποτελεί ένα επικίνδυνο και άσχημο σημείο για τους ποδηλάτες και την κυκλοφορία γενικότερα, γιατί ο μεταλλικός ιστός του κυκλοφοριακού κόμβου και του ιστός φωτιστικού δημιουργούν στενότητα που ακόμη και ένας ποδηλάτης δυσκολεύεται να περάσει. Εχει γίνει ένα μικρό τεχνικό λάθος. Ο μεταλλικός ιστός του φωτιστικού μπορεί να απομακρυνθεί άμεσα και να διευρυνθεί η δίοδος. Το φως του φωτιστικού δεν προσφέρει τίποτα. Δίπλα υπάρχει άλλο φωτιστικό! Ακόμη πρέπει να τηρηθεί με παρεμβαση της αστυνομίας η απαγόρευση στο παρκάρισμα στα δεξιά. Έτσι οι ποδηλάτες θα κατεβαίνουν στο οδόστρωμα και δεν θα κυκλοφορούν στο πεζοδρόμιο όπου σήμερα γίνεται το αδιαχώρητο από πεζούς, ποδηλάτες, καθήμενους στα παγκάκια και εμπορευόμενους!!!
3. Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την λειτουργία της πόλης; Ποιος είναι το μάτι του ''Θεού'' που μας προστατεύει από τα μικρά και ασήμαντα που σχολιάζουν οι επισκέπτες της πόλης μας και φεύγουν με την εντύπωση ότι ''αυτοί εδώ πράγματι έχουν.... Χρεοκοπήσει''. Τι κάνουν αλλού; Προσλαμβάνεται υπεύθυνος μάνατζερ με σύμβαση έργου για την εμφάνιση και την λειτουργία του τουριστικού τμήματος του Δημου με αποφασιστικό ρόλο και λόγο αλλά και με ευθύνη για την τάξη και την ευρυθμία. Οι δικοί μας πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο για την ...εξουσία και τις συνεργατικές!!!

Νίκος Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter