Δύναμη Αλλαγής: «με σιγουριά στην καταστροφή η Κως»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Η καταστροφική παρουσία της δημοτικής αρχής αφήνει πια καθαρά τα σημάδια της στο νησί, που οδηγείται με σιγουριά και μεθοδευμένο σχεδιασμό, από τον κ. Καϊσερλη, στην καταστροφή.

Την ώρα που τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα και απαιτούν σοβαρή, ειλικρινή και με σύγχρονο βλέμμα ηγεσία, η Κως «περιδέρνει» στους πέντε ανέμους με εγκληματικές επιλογές και πρακτικές της δημοτικής αρχής.
Ο λαϊκισμός, το ψέμα, η τακτοποίηση μόνο των κολλητών, η απαξίωση των δημοτών μέσα από τη συνεχή κοροϊδία του δημάρχου σε κάθε ένα που τον ψάχνει «δεξιά και αριστερά», έχουν οδηγήσει σε εκρηκτική κατάσταση το νησί.
Ένα-ένα τα ψέματα ξεσκεπάζονται, μία-μία οι χαριστικές πράξεις αποκαλύπτονται και το κουβάρι ξετυλίγεται, φανερώνοντας την επικίνδυνη ανικανότητα των ανθρώπων που, δυστυχώς, διοικούν σήμερα την Κω.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Δυο χρόνια τώρα το παραμύθι της «αγάπης» για τους νέους ήταν η καραμέλα του δημάρχου. Τα κροκοδείλια δάκρυα, ο πόνος της ψυχής του, που σε κάθε ευκαιρία με υποκρισία πουλά, αποκαλύφθηκαν.
Ξεσκεπάστηκε η πραγματικότητα και ο κόσμος έμεινε άφωνος με όσα άκουσε. Οι νέοι ξαφνικά βρέθηκαν στην πλειοψηφία τους 45άρηδες ακόμα και 60άρηδες.
Τα παιδιά της Κω βρέθηκαν να είναι από την Κοζάνη μέχρι Κρήτη.
Οι άνεργοι έχουν μαγαζιά, γκαρσονιέρες, μόνιμες δουλειές και ό,τι φανταστεί κανείς. Τελικά η αγωνία για δουλειά στους νέους, εξαντλήθηκε στους γιούς του δημάρχου, στα παιδιά των κολλητών του που στην πράξη δεν έχουν ανάγκη αφού οι πατεράδες και οι μανάδες τους έχουν λύσει τα προβλήματά τους.
Τέλος λοιπόν το παραμύθι για δουλειά στους νέους αφού ήταν μόνο και μόνο για τα παιδιά του κ. Καϊσερλη και των φίλων του.
Τέλος όμως το παραμύθι και για τους άλλους πολίτες της Κω, αφού από τα ονόματα που αναγκάστηκε να πει ο δήμαρχος, όπως είχε υποχρέωση, όλοι είναι ξαδέρφια, θείες, θείοι, ανήψια, κουμπάροι μεταξύ τους και με τους συμβούλους του δημάρχου.
Μεταξύ τους δηλαδή μοιράζουν την περιουσία του δήμου και τα λεφτά των δημοτών.

ΤΟ ΨΕΜΑ

Μες το ψέμα δυο χρόνια τώρα η δημοτική αρχή και για τις εταιρίες χαμηλού κόστους που φέρνουν κόσμο στο νησί και ζουν πολλές μικρές επιχειρήσεις και φτωχές οικογένειες.
Μα κορόιδευε, ψιλό γαζί για να κάμει το παιχνίδι του με τον αντιδήμαρχό του και να εξυπηρετήσει τα ΜΕΓΑΛΑ συμφέροντα που τον έκαναν δήμαρχο.
Έτσι κατάφερε ότι φτιάξαμε οι τρεις δήμοι την προηγούμενη τετραετία να το διαλύσει σε δυο χρόνια και να χάνουμε την RYANAIR που φέρνει χιλιάδες κόσμο. Αυτός ήταν ο σκοπός του.
Δεν περίμενε όμως τέτοια κοινωνική αντίδραση και με την «ουρά στα σκέλια» έτρεξε να βρει και να μιλήσει με την εταιρεία, υποχρεωνόμενος να κλείσει για τρία χρόνια αφού τον θεωρούνε αναξιόπιστο. Ακόμα όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο αφού είναι ικανός πάλι να «πουλήσει» την Κω για τα μεγάλα συμφέροντα, βρίσκοντας χίλιες δικαιολογίες.

Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Αφού κατάφεραν δυο χρόνια να μην κάνουν τίποτα σ' όλο το νησί, αφού δυο χρόνια τώρα ασχολούνται με μικροεργάκια, ρουσφέτια και όπου μπορούν συνεχίζουν με μικροπαρεμβάσεις το έργο του Κυρίτση.
Αφού προσπάθησαν προεκλογικά με τις μεζούρες, τη λάσπη και το θέατρο να απαξιώσουν ένα τεράστιο έργο για το οποίο μιλούν όλοι στην Κω και όχι μόνο ξαναέβαλαν την ουρά στα σκέλια και προετοίμασαν, λένε, μεγάλο έργο για την πόλη. Η ανικανότητα τους όμως και η εμπάθεια του δημάρχου οδηγεί ξανά σε αποτυχία, αφού δεν έχουν ούτε μελέτες, ούτε εγκρίσεις, ούτε διαχειριστική επάρκεια του Δήμου.
Με δική τους ευθύνη χάθηκε και η επέκταση του ΧΥΤΑ αφού ήταν ανίκανοι να προχωρήσουν σε απαλλοτριώσεις. Έτσι σε δυο χρόνια θα έχουμε και άλλες χωματερές και άλλους σκουπιδότοπους.
Με δική του ευθύνη χάθηκαν τα έργα του νέου παιδικού σταθμού στην Κω, των κυκλοφοριακών κόμβων, της Τσιγκούρας, των Αγ. Αποστόλων.
Με δική του ευθύνη βρωμίζουν τα χωριά μας και η πόλη.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ήταν αρκετά τα δύο χρόνια για να καταστραφούν οικογένειες με το ψέμα για δήθεν τακτοποίηση και δουλειά στους νέους και όχι μόνο.
Νέοι και μεγαλύτεροι που πίστεψαν και πιστεύουν ακόμα στο «παραμύθι» όχι μόνο χάνουν χρόνο από το να βρουν μια σοβαρή δουλειά ή να ξεκινήσουν μια ανάλογη επιχειρηματική προσπάθεια, αλλά το σημαντικότερο, μπαίνουν από ακόμα χειρότερη θέση στην κρίση.

Ας δουν οι πολίτες της Κω, έστω και τώρα, ότι τα μόνα παιδιά που ενδιαφέρουν τον κ. Καίσερλη είναι τα παιδιά του και τα παιδιά των φίλων του.
Άλλωστε αυτή είναι και η δήλωση του για το λόγο που ξανά ασχολήθηκε με το δήμο.
Ας δουν οι πολίτες της Κω ότι οι κολλητοί του τον ενδιαφέρουν και κανένας άλλος. Γιατί αν τον ενδιέφερε το σύνολο δε θα ξεπουλούσε την Κω στα μεγάλα συμφέροντα, κοροϊδεύοντας δυο χρόνια την RYAN AIR, δε θα εγκατέλειπε το νησί στο έλεός του, χωρίς έργα που το αναβαθμίζουν και το βοηθούν στον ανταγωνισμό του ALL INCLUSIVE.

Αν ήταν άλλη η αλήθεια, θα έκανε έργα που βοηθούν τις χιλιάδες επιχειρήσεις και δε θα χάριζε τα φιλέτα του δήμου σε συγγενείς και φίλους δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε ανθρώπους που παλεύουν να βγάλουν το νοίκι τους.

Δεν έχουν άδικο λοιπόν όσοι λένε πως «δυο χρόνια τώρα δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να οδηγούν με σιγουριά την Κω στην καταστροφή».

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter