Νίκος Μυλωνάς: προς εναπομείναντα μέλη της ΣΑΦΥΚΩ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

προς εναπομείναντα μέλη της ΣΑΦΥΚΩ: Δεν συμφωνούμε με την ανάθεση του σημαντικού τομέα της αντιμετωπιση φυσικών καταστροφών στο νησί μας στον εθελοντισμό.

Πριν λίγες μέρες, με αφορμή την αποχώρηση μιας εκ των οργανώσεων που δημιούργησαν την συνεργατική ΣΑΦΥΚΩ για την αντιμετωπιση φυσικών καταστροφών στο νησί μας, διατυπώναμε τους φόβους μας για το φετινό καλοκαίρι και τις αμφιβολίες μας για την ορθότητα της πολιτικής απόφασης να ανατεθεί ο πολύ σημαντικός τομέας της αντιμετωπιση φυσικών καταστροφών στον εθελοντισμό.

Η απάντηση δεν ήλθε από τον πολιτικό που εχει την ευθύνη γι αυτό , δηλαδή τον κ. Δήμαρχο, αλλά από κάποια από τα εναπομείναντα μέλη της ΣΑΦΥΚΩ, προφανώς καθ' υπόδειξαν του μεγάλου αρχηγού!!!

Η απάντηση είναι εμπαθής, κακή και πλήρης σκόπιμων ψευδών και διαστρεβλώσεων.
1. δεν απευθυνθήκαμε στην ΣΑΦΥΚΩ
2. δεν θίξαμε τα μέλη της ΣΑΦΥΚΩ,
3. θέσαμε πολιτικά ζητήματα και περιμένουμε πολιτικές απαντήσεις.

Α. αμφισβητούμε την αποτελεσματικότητα νέων θεσμών όπως αυτός των συνεργατικών (ή πιο σωστά των επιχειρήσεων της κοινωνικής οικονομίας, πόσο μάλλον όταν χρεώνονται ζητήματα κοινωνικής προστασίας)

Β. θεωρούμε αναγκαία την δημιουργία μόνιμης και κατάλληλης δημοτικής υποδομής με πάγιες δομές, εγκαταστάσεις και προσωπικό.

Γ. γιατί θεωρούμε αναγκαία την συνεργασία της κρατικής και της δημοτικής μηχανής στον τομέα αυτό.

Δ. γιατί πρόκειται για σοβαρό ζήτημα κοινωνικής υποδομής που ένα μικρό τμήμα του μόνο, μπορεί να είναι ο εθελοντισμός και δεν μπορεί να επαφίεται στο φιλότιμο, την ευαισθησία ή την τρέλα των ελαχίστων.

Απευθυνόμαστε στο συγγραφέα του κειμένου: ας μην εμπλέκεις φίλε στην προσωπική σου εμπάθεια και στο ατομικό σου συμφέρον κι άλλους, προσπαθώντας να κρύψεις την δολιότητα των επιλογών σου και να προσδώσεις στα κόμπλεξ σου κοινωνική αιτιολόγηση. Κρείττον το σιγάν!!!

Νίκος Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter