Δύναμη Αλλαγής: «η μεγάλη διαφορά»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Δυο ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα των τελευταίων ημερών έρχονται να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά και με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη διαφορά μεταξύ δυο πολιτικών, σχολών και επιλογών.

Από την μια λοιπόν η πολιτική σχολή, που οδήγησε, τη χώρα στην καταστροφή, με το λαϊκισμό, τη ρουσφετολογία και το πελατειακό κράτος.
Η σχολή αυτή εκφράζεται και υπηρετείται πιστά από τη σημερινή δημοτική αρχή της Κω και τον κ. Καίσερλη.

Από την άλλη η πολιτική σχολή της ενεργούς, ουσιαστικής, με στόχο την πραγματική ανάπτυξη και τη δημιουργία όλων εκείνων των συνθηκών που έχει ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά.
Η πολιτική δηλαδή, που έχουμε ανάγκη για να πραγματοποιήσει ο κάθε πολίτης δράσεις που οδηγούν στην πραγματική ανάπτυξη.
Η σχολή αυτή εκφράζεται από όλους εκείνους που δε βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα αλλά χώρο από τον οποίο υπηρετούν τον πολίτη και τον τόπο.

Ζούμε δυστυχώς στην Κω από την πρώτη μέρα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, την καταστροφική παρουσία της πρώτης σχολής, με τον εκφραστή της, δήμαρχο πια του ενιαίου δήμου, να απαξιώνει καθημερινά το σύνολο του νησιού, να μπαίνει εμπόδιο σε καθετί που μπορεί να πάει το νησί μπροστά, να μετέρχεται κάθε μέσο για να κάνει την Κω ουραγό, από πρωταγωνιστή της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Έτσι κατάφερε το μοναδικό στη χώρα κατόρθωμα.
Έργα ενταγμένα για χρηματοδότηση να χάνονται, έργα ξεκινημένα να σταματούν, άλλα να κινδυνεύουν να χαθούν οι χρηματοδοτήσεις τους και ο ίδιος να ασχολείται με ένα και μοναδικό σκοπό, που δεν είναι άλλος από το πως θα ξετινάξει περιουσιακά στοιχεία του δήμου, χαρίζοντάς τα σε ημέτερους για να τα εκμεταλλευτούν εις βάρος των υπόλοιπων πολιτών του νησιού.
Την ίδια ώρα προσπαθεί να χαρίσει λεφτά των πολιτών στα παιδιά του, στους συγγενείς και φίλους του, χωρίς να νοιάζεται πως και με πόση δυσκολία, οι υπόλοιποι πολίτες πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, το δημοτικό φόρο, που είναι για αναπτυξιακά έργα και για όλους τους πολίτες.
Δε νοιάζεται όμως και για το πως όλοι οι άλλοι επιχειρηματίες επιβιώνουν με ενοίκια, δημοτικά τέλη, κρατικούς φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, κ.τ.λ.

Σκορπά δηλαδή, όπως έκαναν τόσα χρόνια αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα, τα χρήματα που πρέπει να επενδύονται για το σύνολο, σε πέντε-δέκα οικογένειες (και στη δική του απ' ότι φαίνεται) καταστρέφοντας το μέλλον του νησιού.

Αυτό ακριβώς δε γίνεται και στην Ελλάδα τόσα χρόνια;

Δεν έπαιρνε από τους πολλούς το κράτος για να τα διαχειριστεί αλόγιστα, χωρίς να βλέπει το μέλλον και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;

Μόνο δάνεια δεν πήρε για το δήμο από το Γενάρη του '11 που ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή, για να είναι ακριβώς ότι και το κράτος μας.
Κανείς όμως δεν το αποκλείει αυτό. Άλλωστε το διατυμπάνιζε ο ίδιος ο κ. Καίσερλης μόλις ανέλαβε.

Πάει όμως με μαθηματική ακρίβεια και σ' αυτά.
Για να υποθηκεύσει 100% το μέλλον του νησιού.
Για να οδηγήσει το νησί στα χέρια δυο-τριών μεγάλων επιχειρηματιών αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους μικρούς επιχειρηματίες του νησιού.

Το αποδεικνύει καθημερινά αφού στραγγαλίζει με τα χρέη του δήμου προς τις μικρές Κώτικες επιχειρήσεις, μη πληρώνοντας τις υποχρεώσεις του προς αυτές που έκαναν το λάθος να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δήμου που η ίδια η δημοτική αρχή προκήρυξε.

Δεκάδες οι απεγνωσμένοι Κώοι προμηθευτές του δήμου που καταφεύγουν στα δικαστήρια για να πάρουν τα λεφτά τους, πληρώνοντας δικηγόρους και ο δήμος τόκους.

Πιο καταστροφική ακόμα είναι η συμπεριφορά του προς τον τουρισμό του νησιού.

Εγκληματική η αδιαφορία του προς την αξιοποίηση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.
Συμπεριφορά, που όχι μόνο απαξιώνει την Κω ως συνομιλητή με τη RyanAir, αλλά μας οδηγεί και σε πιο ακριβές, πιθανότατα, συμφωνίες.

Έτσι όλα δείχνουν, ότι αν δεν αλλάξει πρακτική η δημοτική αρχή, η ζημιά που θα προκληθεί θα είναι διπλή για το νησί.
Θα χάσουν οι επιχειρηματίες και θα πληρώσει και ο δήμος παραπάνω όταν αποφασίσει να κάνει την όποια συμφωνία.

Αυτά είναι μερικά από τα «έργα» και τις «ημέρες» αυτής της δημοτικής αρχής και του δημάρχου της.
Αυτή είναι η πολιτική των εκφραστών της «σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης», εκφραστής της οποίας στο νησί μας, είναι ο σημερινός δήμαρχος της Κω.

Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν, όσοι μπορούν να το αντιληφθούν, από αυτούς που είναι ακόμα κοντά του και παλέψουν για να αλλάξει ρότα και πρακτικές ο δήμος, τότε μπορεί να διασωθούν ακόμα κάποια πράγματα..

Αλλιώς σε λίγο θα είναι πολύ αργά για το νησί μας.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter