Ν. Μυλωνάς: «αλλαγές προσώπων με βαση τις προσωπικές επιδιώξεις του Δημάρχου»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΘΕΜΑ: '' αλλαγές προσώπων με βαση τις εσωτερικές ισορροπίες και τις προσωπικές επιδιώξεις του Δημάρχου αντί της ανάγκης για
δημοτική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες''

Οι αδυναμίες στους 18 μήνες της δημοτικής διοίκησης του νησιού μας από την ομάδα είναι αρκετοί για να βγάλει και ο ίδιος και εμείς ασφαλή συμπεράσματα. Η αλλαγές προσώπων που επέλεξε αντανακλούν την στενότητα των σκέψεων του ίδιου του κ. Δημάρχου και κινούνται σε λάθος κατεύθυνση (κι αυτό δεν αφορα τα πρόσωπα αλλά τις πολιτικές).

Ποια πολιτικά προβλήματα οδήγησαν σε αυτές τις αλλαγές; ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ!!!
Το πρόβλημα της ομάδας Καΐσερλη είναι η απουσία έργου. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα κακών δικών του επιλογών και ιεραρχήσεων. Είναι ποιον της απουσίας δημοκρατίας και συμμετοχής της κοινωνίας. Η νέα διαχείριση στο νέο Δήμο αντί να δημιουργήσει αισθήματα ικανοποίησης και προόδου παρήγαγε προβλήματα ασυνεννοησίας, και αποσυντονισμού και εν τέλει πτώση του περιεχομένου και της ποιότητας των δημοτικών υπηρεσιών σε όλο το νησί! Παράδειγμα η καθαριότητα, το πράσινο, η οικονομική διαχείριση, η διοικητική υπηρεσιακή παραγωγή, οι δρόμοι, τα λιμάνια, το νερό κλπ είναι σε χειρότερη κατάσταση από πριν!
---Στο θέμα των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών πλήρης αναντιστοιχία ανάμεσα στις εξαγγελίες και στην τρέχουσα κατάσταση. Ας ξεχάσουμε τις μεγαλοστομίες για έργα που θα έδιναν δουλειά σε εργολάβους, μικρομεσαίους και νέους επιστήμονες. Στοιχειώδη πράγματα δεν γίνονται και υπάρχουσες δυνατότητες περιθωριοποιούνται. Ο πολεοδομικός σχεδιασμός σε μηδενικό σημείο. Η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων και υπενδεδυμένων κεφαλαίων (ΧΥΤΑ, ΧΑΝΙ, ΣΦΑΓΕΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ κλπ) εκτός ημερησίας διατάξεως. Ακόμη και αυτό το θέμα της δημοκρατικής λειτουργίας εχει υποβαθμιστεί. Μια σοβαρή συζήτηση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να γίνει γιατί η δημοτική αρχή δεν το θέλει και δεν το επιδιώκει. Το συνολικό αποτέλεσμα του 18 μηνου είναι στασιμότητα, ακινησία, απογοήτευση, οπισθοχώρηση και προ πάντων η ανυποληψία του δήμου ως μηχανισμού προώθησης και επίλυσης λαϊκών και κοινωνικών υποθέσεων. Προϊόν της προβληματικής πολιτικής κατάστασης στην δημοτική αρχή είναι οι συνεχείς παραιτήσεις, οι αποχωρήσεις και οι αποστρατεύσεις στελεχών της παράταξης.
---Η χρέωση νέων αρμοδιοτήτων σε πρόσωπα του βασικού στελεχιακού δυναμικού της δημοτικής αρχής δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της κατάστασης στην διαχείριση και στην αλλαγή πορείας για την τοπική ανάπτυξη. Γίνεται με άξονα όχι την αναδειχθείσα στην πράξη των 18 μηνών πολιτική αποτελεσματικότητα και την αξιοσημείωτη πολιτική δράση των προσώπων αλλά με βαση τις εσωτερικές ισορροπίες και τις προσωπικές επιλογες του Δημάρχου. Αντιστοιχούν στις δικες του σκοπιμότητες που δεν αντιστοιχούν ούτε σε παραταξιακή συλλογική αξιολόγηση και πολύ περισσότερο σε κοινωνική αναγνώριση. Είναι χρήσιμο να αναρωτηθούμε: ποιες ήταν οι αποτυχημένες ενέργειες που έκαναν κάποιους να τους αντικαταστήσουμε (ή να αποχωρήσουν) και ποιες οι πρωτοβουλίες που ξεχώρισαν με φυσική συνέπεια να αναδεχθούν κάποιοι σε ανώτερες θέσεις από αυτές των εκλεγμένων συμβούλων; Αποτέλεσε η όλη εξέλιξη ατομική υπόθεση του κ. Δημάρχου.
Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή δουλειά στους νέους αλλά και στους παλιούς αντιδημάρχους, μόνο που πρέπει να λένε και κανένα ΟΧΙ!
--- Η παράταξη μας πρότεινε και προτείνει την δημοτική αποκέντρωση σαν το πιο κατάλληλο μέσο για την βελτίωση της στάσιμης κατάστασης μέσω της ισχυροποίησης των τοπικών κοινοτικών συμβουλίων και των οργάνων του, γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κινητοποίηση και σε ευρύτατη εγρήγορση την κοινωνία του νησιού μας, σε μια εποχή κρίσης όπως αυτή που ζούμε.

Για την Συμπαράταξη Ελπίδας Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter