«Η Ελλάδα Ανθίζει»: ταινία αυστριακών ενάντια στα στερεότυπα για την Ελλάδα της κρίσης

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

«Η Ελλάδα Ανθίζει»:
Ταινία αυστριακών σκηνοθετών στο Ευρωκοινοβούλιο ενάντια στα στερεότυπα για την Ελλάδα της κρίσης

O N. Χρυσόγελος συμμετείχε ως προσκεκλημένος σε συνάντηση που οργάνωσαν οι αυστριακοί ευρωβουλευτές με τα αυστριακά ΜΜΕ καθώς και στην προβολή της ταινίας στο Ευρωκοινοβούλιο

Τα στερεότυπα στα ΜΜΕ για την Ελλάδα της κρίσης οδήγησε δυο αυστριακούς σκηνοθέτες, τον Fabian Eder και την Katharina Stemberger, να οργανώσουν τον Απρίλη του 2012 ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό για να επισκεφθούν περιοχές της Ελλάδας και να μιλήσουν με απλούς ανθρώπους για την κρίση και την έξοδο από αυτή. Δημιούργησαν σε χρόνο ρεκόρ την ευαίσθητη ταινία «Η Ελλάδα ανθίζει» .

Η ταινία προβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη 11 Ιουλίου με πρωτοβουλία των αυστριακών ευρωβουλευτών Jörg Leichtfried (Σοσιαλιστές), Othmar Karas (χριστιανο-δημοκράτες), Ulrike Lunacek (Πράσινοι) και συμμετοχή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, του προέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Hannes SWOBODA, των Ελλήνων ευρωβουλευτών Ν. Χρυσόγελου (Πράσινοι), Μ. Κοππά, Ά. Ποδηματά, Κρ. Αρσένη, Δ. Δρούζα, Σ. Ράπτη (Σοσιαλιστές), Μ. Γιαννάκου (Λαϊκό Κόμμα) και πλήθους κόσμου. Παρόντες ήταν και οι σκηνοθέτες Fabian Eder και Katharina Stemberger.

Το πρωί της ίδιας μέρας είχε οργανωθεί, με πρωτοβουλία των αυστριακών ευρωβουλευτών, συνάντηση με τους σκηνοθέτες και αυστριακά ΜΜΕ, στην οποία συμμετείχε ως προσκεκλημένος και ο Νίκος Χρυσόγελος.

Η ταινία έχει Πρωταγωνιστές απλούς πολίτες.

Οι σκηνές εξελίσσονται σε ένα ταξίδι από την Κρήτη, περνώντας από νησιά του Αιγαίου, κάνοντας στάση σε πόλεις της Πελοποννήσου, φτάνοντας μέχρι και τα νησιά του Ιονίου.

Μεταξύ των σημαντικών υποστηρικτών της ταινίας είναι η Μαρία Βασιλάκου, Αντιδήμαρχος Βιέννης, υπεύθυνη για τους τομείς της ανάπτυξης της πόλης, των συγκοινωνών, της περιβαλλοντικής προστασίας, του ενεργειακού σχεδιασμού και της πολιτικής συμμετοχής, η Ulrike Lunacek, αυστριακή ευρωβουλευτής των Πρασίνων και υπεύθυνη για θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς και οικονομολόγοι, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί.

Πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της ταινίας: www.griechenlandblueht.com
Δείτε εδώ το βίντεο από την παρουσίαση: http://youtu.be/kKYs0gCc6cY

 

 

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter