Ερώτηση Γάκη για άρνηση μεταφοράς νεαρού ασθενούς από το Καστελόριζο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Θέμα: «Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των θεμάτων προσβασιμότητας των κατοίκων των απομακρυσμένων νησιών του Νοτίου Αιγαίου σε υπηρεσίες υγείας – το συμβάν με την Ολυμπιακή στο Καστελόριζο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης κατέθεσε σήμερα, ερώτηση στη Βουλή, που απευθύνεται στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας, Ναυτιλίας και Αιγαίου και Εξωτερικών, σχετικά με το θέμα της άμεσης μεταφοράς στο νοσοκομείο της Ρόδου, νεαρού κατοίκου του Καστελόριζου.

Ο νεαρός νησιώτης από το Καστελόριζο, μετά την άρνηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας να τον μεταφέρει, λόγω υπέρβαρου ... πέρασε πρώτα στο Κας της Τουρκίας και από εκεί έφθασε οδικώς στην τουρκική πόλη Φετιγιέ, όπου επισκέφθηκε το τοπικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Τελικά, κατέστη δυνατόν, μόνο την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 04/08/2012 το πρωί, με το ιπτάμενο δελφίνι της γραμμής, να μεταβεί στο νησί της Ρόδου και να διαμετακομιστεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα στη Δωδεκάνησο. Η τοπική κοινωνία, ανησυχεί και διερωτάται για το κατά πόσο η κυβέρνηση μπορεί να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό προς τον πολίτη των ακριτικών νησιών και να του παρέχει τις αναγκαίες δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, εκτιμώντας της γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Στη γραπτή του ερώτηση, ο βουλευτής, αφού αναφέρει το ιστορικό του συμβάντος και μεταφέρει την εκφρασμένη ανησυχία των κατοίκων της Δωδεκανήσου, όπως φαίνεται και μέσα από τα συνεχή δημοσιεύματα στον τύπο, ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς εάν: α) προτίθενται να ζητήσουν έλεγχο και να επιβάλουν, εφόσον προκύψουν ευθύνες, κυρώσεις στους αρμόδιους οι οποίοι αρνήθηκαν την επιβίβαση του ασθενούς στο αεροσκάφος, β) προτίθενται να προβούν σε ενέργειες που θα δώσουν άμεσες και μόνιμες λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων της νησιωτικών ακριτικών περιοχών, γ) η κυβέρνηση, προτίθεται να προβεί σε ενέργειες για να εξασφαλίσει τακτική επικοινωνία και ασφαλή μέσα μεταφοράς από τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου προς την Ρόδο και την ηπειρωτική χώρα και δ) εάν εν τέλει, προτίθεται να νομοθετήσει και να εφαρμόσει πολιτικές ανάπτυξης της νησιωτικής χώρας και προστασίας των κατοίκων της, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πληθυσμού των νησιωτικών περιοχών.

Το Γραφείο Τύπου

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter