O Νίκος Μυλωνάς για τη συνέντευξη του Γ. Κυρίτση

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: τα περί γενναίων αποφάσεων του κ. Γ. Κυρίτση αποδεδείχθηκαν μια από τα ίδια!!!

Οι γενναίες αποφάσεις του κ. Γ.Κ. αποδεδείχθηκαν χιλιοειπωμένα λόγια μιας χιλιοφθαρμενης συνταγής μεγάλων υποσχέσεων για: νέο νοσοκομείο, νέο λιμάνι, πράσινη ανάπτυξη, πολιτιστική αναγέννηση, τουριστική ανάπτυξη, δουλειά για όλους κλπ. κλπ. Ξέχασε μόνο να αναφέρει την .. Ιατρική σχολή... που μας ανήκει, σύμφωνα με περασμένες εξαγγελίες του!!!

Ο κ. Γ.Κ. επαναλαμβάνεται. Αποδεικνύεται αδιόρθωτος μέσα στην πολυλογία και μεγαλομανία του. Σε προσεχή, λέει, συνέντευξη του, θα κοστολογήσει τις προτάσεις του και θα προσδιορίσει επακριβώς τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει, που πάντως θα ξεπερνούν τις ...2000!!! και γι όλα αυτά τα γενικά και αόριστα λόγια, μας καλεί συναινετικά να δεσμευτούμε για ένα πρόγραμμα μέχρι το ...2035!!! Προκλητική ήταν η αναφορά του στο θέμα της στήριξης των αγροτών και του μεγάλου έργου που άφησε στην Κω. Για μεν τους αγρότες στο διάστημα της θητείας σας έδωσε λιγότερα από ότι κόστισε το 17-ημερο ταξίδι του στην Βραζιλία και το 15-ήμερο στην Αυστραλία! Για δε το μεγάλο έργο του, αυτό ήταν μόνο ένα κι αυτό συγκυριακό: ο ποδηλατοδρομος στο λιμάνι-Αβέρωφ-Κανάρη, έργο θετικό αλλά με λεφτά από τα διαθέσιμα προς απορρόφηση μετά την λήξη του Γ! ΚΠΣ, βιαστικό, λειψό, κακομελετημένο και κακής κατασκευαστικής ποιότητας.

Είχαμε προϊδεάσει και ζητούσαμε τοποθετήσεις επί του συγκεκριμένου: την αποτίμηση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Δημου Κω μέσα στις περιβάλλουσες μνημονιακές συνθήκες και τι μπορεί να γίνει από το Δήμο μας.

Το υπό εξέταση πρόβλημα του δήμου μας σήμερα είναι τα έσοδα του από την τοπική κοινωνία, μια που τα κρατικά συρρικνώθηκαν στο 50% και θα μειωθούν κι άλλο. Άρα Λυδία λίθος της νέας πολιτικής που εχει ανάγκη ο τόπος μας είναι η σχέση του δήμου με τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό εχει να κάνει με την κοστολόγηση των δημοτικών υπηρεσιών και των φυσικών πόρων του νησιού μας. Είναι γνωστές οι σχέσεις του κ. Γ.Κ. (όπως και του κ. Κ.Κ.) με μεγάλο χρεοφειλέτη-μεγαλοξενοδοχο του νησιού. Είναι γνωστό ότι κ. Γ.Κ υπηρετεί (όπως και ο κ. Κ.Κ.) εδώ και χρόνια το διαχειριστικό και αναπτυξιακό τοπικό «μοντέλο» σε συνεργασία με τα αφεντικά της τοπικής οικονομίας, με τα καταστροφικά αποτελέσματα για τα συμφέροντα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας των δημοτών και των φυσικών πόρων του νησιού μας. Η σιωπή στο κρίσιμο αυτό σημείο δεν είναι χρυσός. Είναι ... ενέδρα!!!

Η πρόταση του κ. Γ.Κ. έγινε κατανοητή ως μια από τα ίδια και συνεπώς δεν υπάρχουν περιθώρια για ενωτικά καλέσματα και συζητήσεις που δεν αφορούν τα πραγματικά μας προβλήματα. Η πρόταση του κ. Γ.Κ. εξυπηρετεί αποκλειστικά την δημιουργία εντυπώσεων.

Για την Σ. Ε. Νίκος Μυλωνάς

 

 

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter