Ο Νίκος Τσακίρης για τη φωτιά στην Καρδάμαινα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η ανεύθυνη περιβαλλοντολογική πολιτική της δημοτικής αρχής δημιουργεί τις εστίες φωτιάς.

Η φωτιά στο ΧΥΤΑ που συνέβη πέρυσι προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά. Φέτος είχαμε αυτανάφλεξη στους παλαιούς σκουπιδότοπους του νησιού , οι οποίοι έπρεπε όχι μόνο να ήταν κλειστοί αλλά και να είχαν αποκατασταθεί.

Εντούτοις όλοι οι πρώην σκουπιδότοποι συνεχίζουν να δέχονται σε καθημερινή βάση τα απορρίμματα τα οποία δεν δέχεται ο ΧΥΤΑ.

Εδώ είναι η ευθύνη της δημοτικής αρχής έπρεπε να είχε ορίσει χώρο-χώρους όπου θα παραλάμβανε όλα εκείνα τα υλικά μη αποδεκτά από τον ΧΥΤΑ . Αφήνει αθρόα να γίνονται ρίψεις σκουπιδιών όχι μόνο στους παλιούς σκουπιδότοπους αλλά και όπου να΄ ναι και έτσι δημιουργούνται εστίες όχι μόνο μόλυνσης , αλλά και ... εστίες αυτανάφλεξης!

Η ευθύνη λοιπόν της δημοτικής αρχής αλλά και της προηγούμενης στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών και για την πυροπροστασία είναι τεράστια .
Ερχόμαστε τώρα στην επόμενη μέρα της πυρκαγιάς.
Η πυροσβεστική υπηρεσία ήταν ξεκάθαρη: ''η φωτιά ήταν από τον σκουπιδότοπο''.

Τι άφησε πίσω της και τι αντίχτυπο θα έχει στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Καρδάμενας τα 600 στρέμματα καμένης γης; Δεν θα βρεθεί κανείς να απαντήσει, ώσπου να ξεχαστεί και αυτό όπως και τόσες άλλες εγκληματικές πράξεις εναντίον του περιβάλλοντος.

Η απάντηση θα μπορούσε να δοθεί εάν είχαμε ένα άλλο νομοθετικό πλαίσιο, όπου οι αιρετοί (υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι) να πλήρωναν από την τα τσέπη τους για τις καταστροφές που δημιουργούνται στους χώρους ευθύνης τους.
Η ευθύνη να είναι προσωπική όταν προκαλείται ζημιά από την αμέλεια τους.

Με το υπάρχον καθεστώς ανευθυνότητας των πολιτικων προσώπων όπως καταλαβαίνεται όλα θα τα πληρώσει ο πολίτης!
Η δημοτική αρχή αρκείται στο να παίρνει χρήματα της Ευρωπαϊκής ένωσης από προγράμματα έργων αλλά αδιαφορεί τόσο στην τήρηση της νομοθεσίας της ΕΕ για το περιβάλλον, όσο και την προστασία των χρηματοδοτούμενων έργων! Γι αυτό και είναι η πραγματική υπεύθυνη για την χθεσινή φωτιά αλλά και για την ...αυριανή (ο μη γένοιτο!).

Για την Σ. ΕΛΠΙΔΑΣ
Τσακίρης Νίκος ( δημ. Σύμβουλος)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter