Ν. Μυλωνάς: διορισμοί και προσλήψεις άνωθεν με το 50% των νέων είναι άνεργοι

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Έγιναν δύσκολα.
Μέρα με την μέρα γίνονται όλο και πιο δύσκολα.

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν περιμένεις περισσότερη σύνεση από αυτούς που διαχειρί-ζονται την εξουσία.

Α1. Σε πιο σοβαρές χώρες, οι γενικοί γραμματείς δεν είναι μετακλητοί υπάλληλοι από κομματικούς παράγοντες. Είναι μόνιμοι ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί που επιλέγονται από εκλεκτορικά σώματα, μακριά από κομματικές ή άλλες επιρροές, με διαφάνεια πραγματικά αξιοκρατικά. Έργο των γενικών γραμματέων είναι η σωστή οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους. Σε άλλες επίσης σοβαρές χώρες αντί γενικών γραμματέων υπάρχουν μόνιμοι υφυπουργοί ή μόνιμοι αναπληρωτές υπουργοί για την ίδια δουλειά. Οι Πολιτικοί και οι κομματικοί ασχολούνται με την Πολιτική, γι' αυτό οι χώρες αυτές τα καταφέρνουν.

Στη χώρα μας οι Πολιτικοί και οι κομματικοί ασχολούνται με νομή της Εξουσίας και διατη-ρούνται στο γκουβέρνο με τις πελατειακές σχέσεις και τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης και παραπλάνησης, γι' αυτό η δημόσια διοίκηση κατάντησε ένα απέραντο μπάχαλο.

Β. Διαβάζουμε και για την πρόσληψη 3 ειδικών συμβούλων του Δημάρχου Κω.
---Αντιλήφθηκε ο κ. Δήμαρχος ότι η λειψή παραγωγή δημοτικού έργου απαιτούσε την πρόσληψη 3 ειδικών συμβούλων και με σύντομες διαδικασίες τους προσέλαβε εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου.

Β1. Σε πιο σοβαρούς δήμους αξιοποιούνται οι μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι και όταν δεν υπάρχουν, οι προσλήψεις γίνονται στην βαση συγκεκριμένου προδιαγεγραμμένου περιεχομένου εργασίας, με συγκεκριμένα απαιτούμενα αποτελέσματα από τα οποία εξαρτάται η αποζημίωση του προσληφθέντος και η συνέχιση της συνεργασίας. (αυτονόητα: δεν κατηγορούμε τους 3 επιστήμονες, αλλά τους ευχόμαστε καλή δουλειά στο αντικείμενο της επιστήμης τους και τους καλούμε να μην αποδεχτούν το θάψιμο τους σε γραφειοκρατικές διεκπεραιώσεις και πολιτικές δουλείες)

Εδώ, διορισμοί και προσλήψεις άνωθεν, όταν το 50% των νέων να είναι άνεργοι!!!

Για την Σ.Ε.
Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter