Οικολόγοι Πράσινοι: συγχαρητήριο για τον Σάββα Καραγιάννη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

 Οικολόγοι Πράσινοι

Αγαπητέ Σάββα,

Με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου, θα θέλαμε να σου ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο ομολογουμένως δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις.

Σε μια πραγματικά δύσκολη για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα περίοδο όπου τα σχέδια της Τουρκίας για νέα πυρηνικά εργοστάσια βρίσκονται, απ' ότι φαίνεται, σε πλήρη ανάπτυξη, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου καλείται να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για να σταματήσει τις αρνητικές αυτές εξελίξεις.

Ενώ λοιπόν μετά τις τραγικές καταστροφές στο Τσερνομπίλ και τη Φουκουσίμα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εγκαταλείπουν τις σκέψεις για εξέλιξη νέων σταθμών και ετοιμάζονται να κλείσουν οριστικά τους υφιστάμενους, η τουρκική κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδια για τρεις νέους πυρηνικούς σταθμούς. Και αυτό παρά τις αντιδράσεις στην ίδια τη χώρα αλλά και το εξωτερικό και παρά τους πέρα από κάθε αμφισβήτηση κινδύνους που κρύβουν οι σχεδιασμοί αυτοί.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, θα είναι στο πλευρό του ΑΠΜ για την πάλη ενάντια σε αυτά τα σχέδια μέχρι της οριστικής ματαίωσης τους αλλά και σε κάθε προσπάθεια για επικράτηση της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή μας.

Ελπίζουμε στην καλύτερη των συνεργασιών,

Φιλικά,

Δημήτρης Γρηγοριάδης
Συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης Δωδεκανήσου
Οικολόγων Πράσινων

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter