Ν. Μυλωνάς: αντίδραση για το λιμάνι της Κω
Τι προτίθεται να κάνει η δημοτική πλειοψηφία για την πώληση και του Λιμένα Κω;
---Διαβάζουμε ότι: το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε την μεταφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) του δικαιώματος παραχώρησης σε τρίτους κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων: Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.
Τι προτίθεται να κάνει η δημοτική πλειοψηφία;
Τι προτίθεται και η μείζων αντιπολίτευση;
Θα σηκώσουν φωνή αντίστασης ή θα υποταθούν στις κομματικές τους δουλείες;
Ή μήπως συμφωνούν ανοικτά με την εξέλιξη που δρομολογεί ''ο φίλος'' υπουργός;
Η διαχείριση των λιμανιών από το Λιμενικό Ταμείο Κω, όπως έχουμε αποδείξει μέσα από την μελέτη ισολογισμών 10 χρόνων, ήταν και εξακολουθεί να είναι κακή λογω των πελατειακών εκδουλεύσεων της εκάστου δημοτικής αρχής αλλά και της ανυπαρξίας στοιχειώδους προγραμματισμού, ιεράρχησης, έλεγχου και συντήρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων. Αν πουληθεί ο βασικός χώρος των λιμενικών εγκαταστάσεων που είναι το λιμάνι της πόλης τότε το λιμενικό ταμείο ακρωτηριάζεται. Η κακή διαχείριση όμως δεν συνεπάγεται και όφελος για την κοινωνία μας από την παραχώρηση του σε ιδιώτες. Υπάρχει κοινωνική ανάγκη σε αυτή την δύσκολη περίοδο να περισωθούν οι δημόσιες υποδομές. Η ιστορία εχει αποδείξει ότι μόνο πάνω στον δημόσιο χαρακτηρα των υποδομών μπορεί να στηριχτεί η οποιαδήποτε οικονομική ανάπτυξη!
H κοινωνία μας μπορεί να αποτρέψει την κατάσταση ξεπουλήματος των βασικών κοινωνικών υποδομών στο νησί μας!
Όμως η κοινωνία εχει ανάγκη από την στήριξη των τοπικών θεσμών.
Είναι η ώρα του Δημου, των Επιμελητηρίων, των επαγγελματικών οργανώσεων, των συνδικαλιστικών και κοινωνικών σωματείων.
Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στην ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα που επιχειρείται.
Η τοπική κοινωνία μπορεί και πρέπει να υψώσει το ανάστημα της και να προασπίσει τις βασικές κοινωνικές και παραγωγικές υποδομές διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτηρα τους για Εθνικούς, Κοινωνικούς και Ιστορικούς λόγους.
Για την Σ.Ε.
Ν. Μυλωνάς