Παρέμβαση Δ. Γερασκλή - Π. Θαλασσινού για το λιμάνι και τη μαρίνα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Σε μία πολιτική συγκυρία καθόλου ευνοϊκή για την οικονομία της χώρας, η ανακοίνωση για την ιδιωτικοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων μεταξύ των οποίων και αυτές της Κω, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λίγο ως πολύ αναμενόμενη.

Η Κως παρουσιάζει τεράστια πλεονεκτήματα τόσο ως προς την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και της λειτουργίας της ως κόμβου σε ένα δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών.

Πάγια θέση μας είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει κυρίαρχη θέση σε όλη αυτή την διαδικασία μια που αυτή αφορά την προοπτική και το μέλλον της τοπικής κοινωνίας.

Δυστυχώς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο παραχώρησης των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων στους ΟΤΑ, για το οποίο μέχρι και πρόσφατα ο κ. Καίσερλης περηφανευόταν ότι ήταν δικής του εμπνεύσεως, αποδεικνύεται μία ακόμη φούσκα που σκάει με μεγάλο θόρυβο, μια που με μία απλή απόφαση 3 υπουργών το λιμάνι και η μαρίνα της Κω που θεωρούσαμε περιουσία μας, περνάνε στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν.

Είναι δεδομένο ότι μία δημοτική αρχή όπως αυτή της Κω, που λειτουργεί - όποτε συμβαίνει αυτό - με βάση λογικές και πρακτικές της δεκαετίας του 1980, δεν έχει καμία τύχη να διεκδικήσει οτιδήποτε θετικό για τους πολίτες του νησιού.

Απεναντίας θα αποτελεί ένα από τα μεγάλα επιχειρήματα όλων όσοι τάσσονται υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης των πάντων...

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΩ
ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΑΝΕΜ & ΚΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΩ
ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΔΛΤ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter