Ο Ν. Μυλωνάς για το 2ο Γυμνάσιο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Για το 2ο γυμνάσιο: Αδυναμία και του Δημου μας στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Ένα χρόνο τώρα καθυστέρει αδικαιολόγητα η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου του 2ου Γυμνασίου Κω στην κοινωνία.

Σίγουρα υπάρχουν οι ευθύνες του εργολάβου στον βαθμό που η χρηματοδότηση του έργου τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο ήταν εξασφαλισμένη, σύμφωνα με δηλώσεις της Περιφέρειας. Όμως υπάρχει και άλλη πλευρά των ευθυνών: τι έκαναν σε αυτό το διάστημα οι δημόσιες υπηρεσίες

1. Συμφωνα με την νομοθεσία η δημοσια αρχή, μπροστά στην διαπιστωμένη αδυναμία του εργολάβου, μπορούσε να ολοκληρώσει το έργο με νέο κατασκευαστή, χρεώνοντας του το κόστος των συμβατικών του υποχρεώσεων που αφορούν τις ανεκτέλεστες ερ-γασίες και μάλιστα με επιβάρυνση του εργολάβου. Διαδικασία επίπονη αλλά αναγκαία για ένα έργο που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και ακόμη να παραδοθεί.

2. Συμφωνα με την σύμβαση ο Δήμος Κω είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες υποδομές. Η σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό έγινε πρόσφατα. Καθυστερούν υπερβολικά τα έργα οδοποιίας για την πρόσβαση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο νέο κτήριο.

3. Ο εργολάβος λέει ότι από αύριο θα είναι εδώ και σε μια εβδομάδα παραδίνει το έργο. Είναι πολύ πιθανό και το ευχόμαστε. Το πιο απίθανο όμως είναι να εχει ολοκληρώσει τα έργα οδοποιίας ο Δήμος Κω μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όταν ο Δήμος και το Δημόσιο υστερεί τότε δημιουργείται η αίσθηση της χαλαρότητας πά-νω στην οποία στηρίζονται τα παιγνίδια των εργολάβων και γενικότερα των εμπορων του δημοσίου χρήματος. Αυτό η συνήθης ιστορία εχει ΚΑΘΑΡΑ πολιτικά αίτια. Τονίζουμε την μη αιτιολογημένη αδυναμία του Δημου μας να εκτελέσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Για την Σ.Ε.
Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter