Συμπαράταξη Ελπίδας: συνάντηση με ΕΒΕΔ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Συνάντηση εργασίας της Σ.Ε με την διοίκηση του τοπικού ΕΒΕΔ

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία μας που εχει σχέση με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση βασικών δημοσίων υποδομών του νησιού ζητήσαμε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της ΣΕ με την διοίκηση του τοπικού ΕΒΕΔ επικεντρώνοντας την συζήτηση μας στην εξέλιξη των θεμάτων του αεροδρόμιου και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι στα θέματα αυτά πρέπει να εμπλακεί η τοπική κοινωνία διεκδικώντας την διαχείριση ή την συνδιαχειρηση.

Ενώ όμως υπάρχει η ανάλογη κοινωνική διάθεση δεν υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική υποστήριξη αφού η ελλείπεις εμπλοκή (για να μην πούμε απουσία) του Δημου και της Περιφέρειας είναι προφανής. Το ΕΒΕΔ μας έδωσε τα στοιχεία της κατ αρχήν πρότασης του για το Αεροδρόμιο, μας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην παραπέρα εξειδίκευση της και σε επόμενο στάδιο θα θέσει δημοσια την συμπληρωμένη πρόταση του που θα μπορεί να αποτελεί βαση συγκεκριμένων διεκδικήσεων.

Η συζήτηση περιστράφηκε στην προβληματική οικονομική κατάσταση που υπάρχει στο νησί μας, την δημοτική πολιτική στα θέματα της εμφάνισης και της λειτουργίας των οικισμών, στον δημοτικό φόρο, στην τουριστική πολιτική του και γενικότερα στην ανασυγκρότηση της τοπικής παραγωγικής διαδικασίας. Στο θέμα της εταιρείας χαμηλού κόστους μεταφοράς τουριστών στο νησί και στην στήριξη της που απασχόλησε υπερβολικά τα τοπικά μέσα ειπώθηκε ότι το ΕΒΕΔ πρωτοστατεί στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται, οι διαφορές είναι μόνο στο οικονομικό επίπεδο και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Εκτιμούμε ότι το ΕΒΕΔ είναι αξιόπιστος συνεργάτης της τοπικής πολίτικης ηγεσίας που μαζί με άλλους παραγωγικούς φορείς του νησιού μας πρέπει με πρωτοβουλία του Δημου να αποτελέσουν τον μοχλό κοινωνικών και οικονομικών διεκδικήσεων σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας. Όμως η δημοτική αρχή δεν δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση και με αποσπασματικές κινήσεις και πολλά λόγια προσπαθεί να αποφύγει αυτό που είναι το πολιτικό της καθήκον σήμερα: να ενώσει την κοινωνία και να επιδιώξει την δημιουργία κοινωνικού μετώπου γύρω από συγκεκριμένους πολιτικούς και οικονομικούς αναπτυξιακούς στόχους, αποδεικνυόμενη έτσι κατώτερη των περιστάσεων.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter