Εισήγηση Γ. Κρητικού για Ryanair στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έλαβα την πρόσκληση για την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι για μια ακόμα φορά απουσιάζει το θέμα της υπογραφής σύμβασης με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Για μας το θέμα της Ryanair είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τις μικρές και μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις του νησιού. Οι μεγάλες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης τόσο από το Κράτος όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτές που δε φαίνεται να έχουν μέλλον είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις του νησιού μας. Και αυτές πρέπει να στηρίξουμε. Δε χρειάζονται ευνοϊκή μεταχείριση. Τα αυτονόητα πρέπει να κάνουμε. Να υπογράψουμε σύμβαση με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Και η αρχή πρέπει να γίνει άμεσα με τη Ryanair, τη μεγαλύτερη εταιρεία, και να ακολουθήσουν και άλλες. Εξάλλου δε ζήτησε κανείς να πληρώσετε με δικά σας χρήματα.

Με τα χρήματα που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις στο Δήμο ζητάμε να πληρώσετε. Για να είναι ανταποδοτικά τα χρήματα που πληρώνουν οι επιχειρήσεις στο Δήμο μας. Για να έχουν ελπίδα για το αύριο. Για να αποκτήσουν ξανά εμπιστοσύνη στους Τοπικούς Άρχοντες.

Είμαι βέβαιος ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα επανεξετάσετε τη μέχρι σήμερα στάση σας και θα φέρετε με τη μορφή του κατεπείγοντος το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι η τελευταία ευκαιρία. Μετά από αυτήν δε θα υπάρχει καμιά δικαιολογία για κανέναν.

Μετά τιμής,

Γιάννης Κρητικός - 'Ανθρώπινη Κως'

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter