Ν. Μυλωνάς: Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Καιρός για μια νέου τύπου σχέση με τον Δήμο για το καλό όλων μας.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε την ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Δημάρχου απέναντι στους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στην ΣΑΦΥΚΩ και που στον α ή β βαθμό παίρνουν μέρος εθελοντικά στην πυροπροστασία του νησιού μας!

Τι πιο απλό από να συζητήσει ο κ. Κ. με ομάδα «εν δυνάμει συνεργατών» του μέσω της αστικής εταιρείας ΣΑΦΥΚΩ που ο ίδιος συνέβαλε στην δημιουργία της;

Τι πιο λογικό ο Δήμαρχος να δεχτεί ομάδα πολιτών σε ώρα που είναι αφιερωμένη σε συναντήσεις με τους δημότες του;

Τι πιο σωστό από το να τους εξηγήσει τον φόρτο των εργασιών του, να τους αφιερώσει 10 λεπτά και μετά να τους ζητήσει να ....τα ξαναπούν;

Γιατί όμως ένας μαέστρος στην διαχείριση προσωπικών διενέξεων ή ατομικών επιδιώξεων, ένας σπουδαίος παίκτης της «πελατειακής πολιτικής» και πανθομολογούμενα δεινός «καταφερτζής», προσέφυγε σε απαράδεκτη αντίδραση;

Η συνήθης δικαιολογία είναι ότι: «ο άνθρωπος για κάποιο λόγο έχασε τον έλεγχο της κατάστασης και εξετράπη αυθόρμητα»! Δεν ισχύει αυτή η δικαιολογία.
Ο κ. Κ. όμως είναι επαγγελματίας πολιτικός και εχει χάσει από καιρό τον όποιο αυθορμητισμό του! Ότι λέει και ότι κάνει είναι στα πλαίσια των πολιτικων του επιδιώξεων. Οι πολιτικές του σχέσεις, οι επιλογες του, τα λόγια του και οι κινήσεις του αντανακλούν τις επιδιώξεις του!
Ο κ. Δήμαρχος θέλει να τελειώσει τις σχέσεις του με την ΣΑΦΥΚΩ!

Είναι σαφές ότι του είναι πιο αποδοτικό και γι αυτό πιο επιθυμητό να διαθέσει τα δημοτικά χρήματα που υποσχέθηκε σε άλλες ομάδες, μέσω μιας .... συνεργατικής!

Ωραία! Ας το κάνει!
Μόνο που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι ο ίδιος υπόλογος σε περίπτωση που η χρηματοδοτούμενη δράση δεν πετυχει τους επιδιωκόμενους στόχους που έπρεπε να περιγράφονται με σαφήνεια σε συγκεκριμένη μελέτη κόστους οφέλους! Τώρα ανεξέλεκτα γίνεται ...« Αης Βασίλης»!

Οι φωνές και η εκπαραθύρωση δημοτών από το δημοτικό μέγαρο δεν είναι δικαίωμα του!
Για την δημοκρατική τάξη πραγμάτων ο κ. Δήμαρχος πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει!
Ο εθελοντισμός είναι μια πολύ σπουδαία κι αναντικατάστατη πολιτική δραστηριότητα και ένας δήμαρχος δεν εχει το δικαίωμα να τον στραγγαλίζει αλλά ούτε και να τον ποδηγετεί!

Για την ΣΑΦΥΚΩ και τα μέλη της πρέπει απλά να θυμίσουμε την ηθική και πολιτική ζημία που έπαθαν οι ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) όταν συνεργάστηκαν με πολιτικούς φορείς και διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Κατέληξαν να γίνουν θεραπαινίδες της εξουσίας ή θύλακες αδιαφάνειας και μαύρου χρήματος. Το μοντέλο συνεργασίας Δήμου-ΣΑΦΥΚΩ ήταν σε λάθος κατεύθυνση! Ήταν της ίδιας λογικής συνεργασίας Κράτους-ΜΚΟ και η ζημία για το εθελοντικό κίνημα της Κω θα έρχονταν μετά! Το καλύτερο μοντέλο είναι αυτό της Βόρειας Ευρώπης. Υπάρχει ισχυρός δημοτικός ή κρατικός φορέας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που ένα συνεργαζόμενο τμήμα του είναι η εθελοντική δράση η οποία είναι μέρος του προγράμματος παρακολούθησης και συμμετοχής στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και αποζημιώνονται αμέσως από τον δημοτικό (ή κρατικό) φορέα που είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος διαχείρισης της κάθε κατάστασης.

Φίλοι της ΣΑΦΥΚΩ, «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»!

Σας έχουμε ανάγκη ως ενεργούς πολίτες και ως εθελοντές!

Ο καιρός όμως επιβάλλει μια νέου τύπου σχέση με τον Δήμο για το καλό όλων μας.

Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter