Επιστολή Θ. Μουζουράκη προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

small.504d9a3406855 ieroulohou

Με τη μελέτη 8/2007 επί δημοτικής Αρχής Κυρίτση, ξεκίνησε η διάνοιξη του τμήματος της οδού Ιερού Λόχου, μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Πίνδου.

Με εργασία σχεδόν δύο χρόνων καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ανασκαφική έρευνα, διαθέτοντας ως δήμος προσωπικό και μηχανήματα.

Στη συνέχεια, το 2011, η δημοτική αρχή Καϊσερλη και ενώ είχε σταματήσει το έργο για μεγάλο διάστημα, μετέτρεψε την αυτεπιστασία σε εργολαβία, αυξάνοντας το κόστος του έργου κατά, περίπου 47.000,00ευρώ!!

Επί σχεδόν ένα χρόνο το έργο «σέρνεται» και την Πέμπτη 6/9/2012 είδα ότι ξεκίνησε η διάστρωση πλακών στα πεζοδρόμια, όπως διαπίστωσα δε και επί της Ελ. Βενιζέλου.

Φαντάζομαι ότι αυτό προβλέπεται στην εργολαβία και δε θα έρθει ως πρόσθετο κόστος την ώρα που θα μπορούσαν τα συνεργεία του δήμου να τοποθετήσουν τις πλάκες στην Ελ. Βενιζέλου.

Ελπίζω επίσης να προβλέπεται στην εργολαβία η αγορά και τοποθέτηση φωτιστικών και σύντομα να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία.

Στο ίδιο ακίνητο, ιδιοκτησίας Κουτσουράδη, υπάρχει και άλλος δρόμος, προέκταση της οδού Γ. Κουτσουράδη, για την οποία εμείς, ως δημοτική αρχή, είχαμε συνεννοηθεί με την Αρχαιολογική υπηρεσία για την ανασκαφή και αυτού του τμήματος, όπως επίσης με τους ιδιοκτήτες για τη διαδικασία αναλογισμού και αποζημίωσης και τη διάνοιξη του.

Για το λόγο αυτό παρέμενε ημιτελές το πεζοδρόμιο της Ελ. Βενιζέλου προς την πλευρά της ιδιοκτησίας Κουτσουράδη και μετά την ανακατασκευή της υπόβασης, που είχαμε κάνει, τότε δεν τοποθετήθηκαν πλάκες.

Επειδή θεωρούσαμε και θεωρούμε, ως παράταξη, ιδιαίτερα σημαντικό να διανοίγονται δρόμοι του παλαιού σχεδίου πόλης, που από το 1968 οι δημοτικές αρχές δεν ακουμπούσαν, μέχρι το 2007 που ανέλαβε η δημοτική αρχή Κυρίτση, παρακαλώ να με ενημερώσετε αν υπάρχει στο άμεσο μέλλον απόφαση για την ολοκλήρωση της παρέμβασης σε αυτή τη γειτονιά του κέντρου της πόλης, ή αφού ολοκληρώσει η σημερινή αρχή το δικό μας έργο, αφήσει τα πράγματα στη μέση.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΥΑΓΓ. ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κω
Με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter