Γιάννης Κρητικός: εισήγηση στο Δ.Σ. για το θέμα της αλυκής

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Γιάννης Κρητικός

Εισήγηση στο Θέμα 1: ΑΛΥΚΗ

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το πρόβλημα με την Αλυκή είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια πράγματα. Αυτό που χρειάζεται είναι να προχωρήσουμε επιτέλους από τα λόγια σε πράξεις. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει η Δημοτική Αρχή.

Πρέπει όμως στο σημείο αυτό, και με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου σε Μ.Μ.Ε. του νησιού να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
1. Ανέφερε ο κ. Δήμαρχος ότι 'δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και 15 χρόνια για το θέμα της Αλυκής.' Αυτό που ξέχασε να αναφέρει είναι ότι το Προεδρικό Διάταγμα για την Αλυκή υπογράφτηκε το 1997 όταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής ήταν ο ίδιος ο κ. Καΐσερλης. Και όλοι μας γνωρίζουμε το ρόλο του αλλά και τους ειδικούς λόγους για τους οποίους στήριξε την υπογραφή του τότε Προεδρικού Διατάγματος. Έχει λοιπόν και ο ίδιος τεράστιες ευθύνες και δε χρειάζεται να τις ρίχνει σε άλλους.
2. Ανέφερε ο κ. Δήμαρχος ότι 'η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια υλοποίησης προγραμματικών της θέσεων για την Αλυκή, ......... θα προχωρήσει σε πρόγραμμα διαχείρισης της περιοχής με συνεργατική'.
Ξέχασε όμως ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα αναφέρει επί λέξει 'Αναδεικνύουμε την Αλυκή σε Κέντρο Οικοτουρισμού, σε όλη τη διάρκεια του έτους, μέσα από οργανωμένο πρόγραμμα διαχείρισης, λειτουργίας και συνεκμετάλλευσης του χώρου από τις παρακείμενες τουριστικές επιχειρήσεις'.
3. Αφού βιάστηκε η περιοχή, ο κ. Δήμαρχος βγήκε με δελτίο τύπου να μας πει πόσο ενδιαφέρεται για την ανάπτυξή της. Ακόμα και σήμερα επιμένει στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος αδιαφορώντας για την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος, μέρους του οποίου αποτελεί και ο ίδιος.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο κ. Δήμαρχος λέει μισές αλήθειες.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής,

Χάσατε πολύτιμο χρόνο. Αδιαφορήσατε για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Κρατάτε ομήρους πολλούς συμπατριώτες μας τη στιγμή που η περιοχή υποβαθμίζεται συστηματικά από την ανεξέλεγκτη ρίψη λυμάτων, τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών και σκνιπών καθώς και τις εγκληματικές παρεμβάσεις στο μοναδικής αξίας περιβάλλον της Αλυκής.

Εμείς δε θα ψηφίσουμε την γενικόλογη πρότασή σας όπως έρχεται γιατί όχι απλά δεν έρχεται να λύσει το πρόβλημα στην Αλυκή, αλλά θα βάλει την περιοχή και τους εμπλεκόμενους συμπατριώτες μας σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Στον τομέα του περιβάλλοντος έχετε δώσει απτά δείγματα γραφής: Ζηνί, Θερμά, αμμοληψίες, κάψιμο του Χ.Υ.Τ.Α. σκουπίδια παντού, χρήση παλιών σκουπιδότοπων που έπρεπε να είχατε κλείσει, κτλ. Κάνετε ό,τι μπορείτε για να μην βρουν τα παιδιά μας τίποτα απολύτως.

Όπου βάλατε το χέρι σας, τα κάνατε μαντάρα!

Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, δε χρειάζονται πολλά λόγια. Οι μάσκες έπεσαν και εδώ! Το όραμά σας για την Αλυκή μας το παρουσιάσατε με καμάρι πριν από λίγες εβδομάδες: βιασμός του περιβάλλοντος, τσαντίρια, και στη μέση το κοκκινοκίτρινο έκτρωμα της σημαίας του Δήμου που αποτελεί ντροπή για το τόπο.

Σήμερα τι ζητάτε να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο; Ζητάτε να ψηφίσουμε να γίνουν παρεμβάσεις σε περιοχή απολύτου προστασίας, όπου σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση!

Πρόταση:
1. Καταθέσετε συγκεκριμένη πρόταση για την αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος,
2. Εγκρίνετε τη μελέτη για την περιοχή
3. Και αφού συγκεκριμενοποιηθούν οι δυνατότητες παρέμβασης στην περιοχή τότε να διεκδικήσουμε την παραχώρηση της Αλυκής από το Υπουργείο Γεωργίας για συγκεκριμένες δράσεις.

Γιάννης Κρητικός – Ανθρώπινη Κως

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter