Νίκος Μυλωνάς: μετά την απεργία

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η παρουσία του κ Δημάρχου στην χθεσινή "θεσμική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ" θα ήταν ένα μήνυμα στο τοπικό σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

(Τα γεγονότα είναι πραγματικά)

Δουλεύουμε από τον Μάιο στο ξενοδοχείο και πληρωθήκαμε μόνο τους 2 μήνες. Άνοιξαν τα σχολεία και με δανεικά φίλων πήραμε τα απαραίτητα των παιδιών μας. Είμαστε σε κατάσταση φτώχειας. Δεν το καταλαβαίνουν οι εργοδότες μας ότι υποφέρουμε. Εντάξει με τις περικοπές των αμοιβών μας. Εντάξει με τα μισά ένσημα που μας βάζουν. Δεν μιλάμε για το 10-ωρο της δουλειάς. Πώς να αντιδράσουμε αφού μας λένε: ''αυτά είναι και άμα θέλετε! Μπορείτε να φύγετε!''

Φέτος δούλεψα όλο κι όλο 3 μήνες. Πριν πάω πιάσω δουλειά αναγκάστηκα να υπογράψω υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχω καμία μισθολογική και ασφαλιστική αξίωση από τον εργοδότη για το διάστημα της απασχόλησης μου στην επιχειρηση του. Πήρα 1500 ευρώ και ένα μήνα ένσημα.

Είμαστε συμβασιούχοι στο Δήμο, δουλεύουμε 4 μήνες, ήμασταν άνεργοι για 6 μήνες προηγουμένως και έχουμε ανάγκη να πληρωθούμε. Βρείτε ένα τρόπο να μας βοηθήσετε!

Δεν μπορώ άλλο τα ξενοδοχεία που δούλευα τόσα χρόνια. Δεν μπορώ το κλίμα της καταπίεσης, της ρουφιανιάς, της τρομοκρατίας και της συνεχούς απειλής ότι 'θα σε διώξουν''. Δουλεύω στην καθαριότητα του Δημου με σύμβαση 6 μηνών. Όμως και το εργασιακό καθεστώς στο δήμο δεν είναι και πολύ διαφορετικό. Και εδώ οι διακρίσεις. Οι δικοί τους και οι μη δικοί τους. Ο κολλητός του δημάρχου και του αντι- που έρχεται μέρα παρά μέρα. Η ανοργανωσιά.

Η απουσία προγράμματος. Η απουσία ελεγχου για το αποτέλεσμα και το κρυφτούλι της ανευθυνότητας. Το γιατί εγώ κι όχι εσύ. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός γερασμένος, ασυντήρητος, σχεδόν άχρηστος. Και πάνω από όλα η καθημερινή έλλειψη ''βενζίνης και πετρελαίου''! Δεν μπορώ να απεργήσω γιατί αυτά τα 25 ευρώ μου είναι απολύτως αναγκαία. Θα έπρεπε όμως να απεργήσω όχι μονο για τις περικοπές και τα εργασιακά αλλά και για την κατάσταση στην υπηρεσία που δουλεύω τώρα.
--- Την προηγούμενη μέρα της απεργίας στέκονταν μπροστά στο ΙΚΑ στις Τράπεζες και στο Δημόσιο Ταμείο και μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Οι ίδιοι από τις 5 το πρωί την μέρα της απεργίας στέκονταν μπροστά στην είσοδο 3 μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων ενημερώνοντας και ζητώντας από τους συναδέλφους τους να απεργήσουν! Είναι οι άνθρωποι του ΠΑΜΕ. Τους αξίζει η αναγνώριση της προσπάθειας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με τις τόσες περικοπές στις αμοιβές και τις τόσες διαγραφές δικαιωμάτων στα ζητήματα της εργασίας. Ευτυχώς στην συγκέντρωση υπήρχαν νέα πρόσωπα.

Ο ''επαναστάτης και αριστερός κατά τα λεγόμενα του δήμαρχος'' αναγνωρίζοντας την τόσο κακή κατάσταση για τον κόσμο της εργασίας στο νησί μας θα έπρεπε να δώσει το παρών του στην συγκέντρωση. Τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχουμε σήμερα δεν λύνονται με τις συνεργατικές και τα βολέματα των ημετέρων. Θα πρέπει να δώσει την δική του μάχη με τα δικά του όπλα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής αδικίας και της εργασιακής τρομοκρατίας.

Δεν είναι δυνατόν η Ναζιστική Χρυσή Αυγή να επισκέπτεται τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και να σπεκουλάρει πάνω στην διευρυμένη κοινωνική αγανάκτηση ζητώντας από τους μεγάλους εργοδότες να προσλαμβάνουν μόνο ...''Έλληνες'' και ο δήμαρχος να αδιαφορεί!

Ο Δήμαρχος προφανώς δεν θα πλειοδοτήσει κάνοντας ρατσιστικές διακρίσεις, δεν θα κάνει πως αγνοεί τις συνθήκες εργασίας, τις αμοιβές, τις ασφαλιστικές εισφορές, και την εργασιακή τρομοκρατία όπως κάνει η Χ.Α. Ο Δήμαρχος θα προβάλει το δημοκρατικό πνεύμα που πρέπει να γίνεται σεβαστό στις επιχειρήσεις του νησιού μας, οι οποίες έχουν ευνοηθεί και ευνοούνται τα μέγιστα από τον δήμο και το νησί μας. Θα προβάλει την ''κοινωνική συνοχή'' που μας εχει πρήξει ότι πασχίζει και που την χρησιμοποιεί ως προκάλυμμα της ουσιαστικής απουσίας του από τους χώρους της κοινωνικής καταπίεσης και οικονομικής εκμετάλλευσης. Και μονό η παρουσία του στην χθεσινή ''θεσμική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα ήταν ένα μήνυμα στο τοπικό σύστημα ταξικής εκμετάλλευσης.

Τι ζητάτε τώρα από τον κ. Καΐσερλη. Τα ιδία ζητούσατε και από τον κ. Κυρίτση. Είσαστε αφελής.

Αφελής όχι! Γιατί θα αναγκαστούν να το κάνουν πριν γίνουμε '' τριτοκοσμική Δημοκρατία''.

Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter