Επίσκεψη Δημήτρη Γάκη στην Κω - δηλώσεις

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Επίσκεψη στο νησί της Κω πραγματοποίησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Γάκης, το τριήμερο 28/29 και 30 Σεπτεμβρίου μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Nεκτάριο Σαντορινιό και το μέλος της NE ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νοτίου Δωδεκανήσου, Δ. Τσοποτό.

Στην διάρκεια της επίσκεψης έγιναν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και πολίτες του νησιού. Πραγματοποιήθηκε επίσης συνεργασία με τον γραμματέα της οργάνωσης βόρειας Δωδεκανήσου Μανώλη Αγαπητό και έγινε σύσκεψη μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κω, τον Λιμενάρχη, και τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Κω, ενώ το απόγευμα της Κυριακής έγιναν επισκέψεις στο Ασφενδιού και στην Κέφαλο.

Τέλος τα στελέχη και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έδωσαν συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Ειδικότερα ο κ. Γάκης δήλωσε:

Για την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο κοινοβούλιο:

«Ηδη συμπληρώνουμε 100 ημέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει τα εξής: Είμαστε αντιπολίτευση και αξιοποιούμε την παρουσία μας στη Βουλή και για να ασκούμε πίεση και να αποτρέπουμε -όσο αυτό είναι δυνατό-, αρνητικές εξελίξεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τροπολογία για το συμβιβασμό με τη Siemens που πρόσφατα αποσύρθηκε.

Δεύτερον, αξιοποιούμε την παρουσία μας για να προβάλουμε το δικό μας πρόγραμμα με τρόπο συγκεκριμένο π.χ. με μορφές προτάσεων νόμου και βεβαίως με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο προς την κυβέρνηση. Στην περίοδο αυτή υποβάλαμε 34 ερωτήσεις και αναφορές που αφορούν σε προβλήματα και θέματα της Δωδεκανήσου.

Παράλληλα στηρίζουμε την κοινωνία και τις διεκδικήσεις της, συμμετέχουμε ενεργά και στηρίζουμε την δημιουργία δράσεων και δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης. Είμαστε ανοιχτοί σε πρωτοβουλίες, κοντά πάντα στην κοινωνία και τους πολίτες. Αυτό είναι γενικά το σχέδιο με το οποίο προχωρούμε αυτή την περίοδο».

Για τις περικοπές και τα νέα μέτρα:

«Το νέο πακέτο μέτρων που έχει ετοιμαστεί είναι το πιο αντιλαϊκό, αντικοινωνικό και άδικο των τελευταίων δυόμιση χρόνων. Αντί για τη ρήτρα αντικατάστασης με ισοδύναμα, που προτάθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μπαίνει η ρήτρα αναπλήρωσης, επιβεβαιώνεται δηλαδή η αδυναμία των κυβερνώντων να βρουν χρήματα από τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο καυσίμων, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, της ατιμωρησίας και της διαφθοράς, και στην πραγματικότητα προχωρούν με κυνισμό σε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Τα όσα υποκριτικά υποστήριξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί περί «κοινωνικά δίκαιων μέτρων», «ισοδυνάμων» και «επαναδιαπραγμάτευσης», είναι αερολογίες και δεν έχουν καμιά σχέση με το τελικό αποτέλεσμα».

Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και το επίδομα ανεργίας:

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ, η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στον τουρισμό – αλλά και γενικότερα - είναι, όχι μόνο θέση αρχής, αλλά και προτεραιότητα στα πλαίσια μιας αναπτυξιακής πρότασης, προς όφελος της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας. Ο περιορισμός του επιδόματος ανεργίας , για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό στην Δωδεκάνησο και αλλού, ισοδυναμεί με καταδίκη στην φτώχεια και την ανέχεια.

Η πλήρης και νόμιμη απασχόληση, η ακύρωση του Μνημονίου, η κατάργηση των αντεργατικών νόμων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών αποτελούν βασικούς άξονες της αριστερής πρότασης διακυβέρνησης, που έχει καταθέσει εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ».

Για την δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής:

«Την οργάνωση αυτή πρέπει να την δούμε κατάματα, ως αυτό που είναι. Είναι μία ακραία οργάνωση της οποίας η ιδεολογία και η δράση χαρακτηρίζονται από την βία και το μίσος.

Επιδεικνύει μια συμπεριφορά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για την Δημοκρατία, για τις στοιχειώδεις κατακτήσεις που έχουμε καταφέρει. Και βρίσκει έδαφος γιατί με την πολιτική του μνημονίου, της φτώχειας, της ανεργίας, των μεγάλων ανισοτήτων αλλά και του κουκουλώματος των σκανδάλων και της ατιμωρησίας, της διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού, βρίσκει έδαφος για την προπαγάνδα της, τις προκλήσεις της και τις εκδηλώσεις μίσους και βίας.

Δυστυχώς φαίνεται πως υπάρχουν εκπρόσωποι θεσμών που εθελοτυφλούν αντί να ελέγχουν και να τιμωρούν τις προκλήσεις και τις ανομίες της ΧΑ ακόμη και όταν γίνονται μπροστά τους. Υπάρχουν όμως και μέσα στο κατεστημένο, οικονομικά συμφέροντα, αλλά και ορισμένα ΜΜΕ που χρησιμοποιούν τη Χρυσή Αυγή κυνικά, εναντίον των δημοκρατικών θεσμών».

Το Γραφείο Τύπου

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter