Ν. Μυλωνάς: τα πολλά λόγια κρύβουν την απουσία έργων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

*

Για την εισήγηση του κ. Δημάρχου στον Ε.Φ.Τ.: «τα πολλά λόγια κρύβουν την απουσία έργων»!

Διαβάζουμε την χθεσινή εισήγηση του Δημάρχου μας στον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, όπου ανάμεσα σε πάρα πολλά λόγια και πολλά θα...., μας υπόσχεται και : ''Δημιουργία και υποστήριξη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Επικοινωνίας η οποία θα αναλάβει σε συνεργασία με της παραγωγικές τάξεις του νησιού την λειτουργία των βάσεων δεδομένων της επιστημονικής τεκμηρίωσης της τουριστικής προοπτικής και την προβολή και προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Εντός των ημερών ανατίθεται το έργο της δημιουργίας ηλεκτρονικού αρχείου ερευνών και μελετών της εξέλιξης του τουρισμού στην Κω και ευρύτερα και η δημιουργία διαδραστικής ηλεκτρονικής πληροφόρησης επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών για την προβολή και προώθηση του τουρισμού. Το εν εξελίξει πρόγραμμα para-mare tourism ύψους 350 χιλιάδων ευρώ προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία κλπ. κλπ'''

IMAG1238-Optimized

Ας επιστρέψουμε όμως στον χώρο του πραγματικού, στο χώρο της καθημερινότητας μας.

Α. Βρεθήκαμε στο Αεροδρόμιο και παρατηρήσαμε για άλλη μια φορά τον ερμητικά κλειστό χώρο πληροφοριών του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού που βλέπετε στην φωτογραφία. Είναι σε καίριο σημείο του χώρου υποδοχής του Αεροδρομίου. Κλειστό και στο έδαφος πεταμένα χάρτες και διαφημιστικά. Η ηλεκτρονική μηχανή πληροφοριών (τα ...Infostation) εκτός λειτουργίας, σκονισμένο και εμφανώς παρατημένο. Μια (νεκρή) γιγαντοοθόνη διαφημίσεων στημένη με τρόπο που επικαλύπτει το ένα παράθυρο του χώρου του ΕΦΤ. Οι επιγραφές αναφέρονται ακόμη στον Δήμο Ηρακλειδών ενώ τα σκονισμένα και θολά παράθυρα, αν μη τι άλλο δυσφημούν και το χώρο και το νησί.

Γιατί αυτή η εικόνα εγκατάλειψης με ευθύνη του ΕΦΤ; Καλύτερα να μην υπήρχε!

IMAG1239-Optimized

Β. Απέναντι ακριβώς είναι το κινητό κιόσκι της ΤUI. Υπάρχουν 4 υπάλληλοι αναμένοντας τις πτήσεις της εταιρείας.
Με το που πλησιάζουμε αμέσως μας δίνουν πληροφορίες για τις αναμενόμενες πτήσεις αφού μας ρωτούν σε ποια από 3 γλώσσες επιθυμούμε την συνεννόηση!!! Η σύγκριση είναι αυτόματη και οι σκέψεις που μας δημιουργούνται θλιβερές.

Είναι σημείο εισόδου και η λειτουργία του info είναι αναγκαία. Ο Δήμος πληρώνει ενοίκιο και αφού εχει περισσότερο προσωπικό αναλογικά με τον πληθυσμό των δημοτών από κάθε άλλο δήμο της χώρας δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την μη λειτουργία του.

Κι αυτό το κρίσιμο φετεινό καλοκαίρι πέρασε χωρίς να αλλάξει κάτι στην διαχείριση των θεμάτων τουρισμού από τον Δήμο. Πώς να πιστέψουμε τις μεγάλες εξαγγελίες του δήμαρχου όταν εχει αποτύχει στα στοιχειώδη;
Απευθυνθήκαμε σε κάποιο υπάλληλο της διεύθυνσης.

 Ο χώρος αυτός είναι χρόνια κλειστός πάνω από 10 χρόνια! Από τότε που νοικιάστηκε!

Απευθυνόμαστε κάθε χρόνο στον Ε.Φ.Τ. και ζητούμε να φροντίσουν τον χώρο!

Ενοίκιο ουδέποτε καταβλήθηκε. Παρακαλέσαμε να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να το αδειάσουν! Όμως...
Nα αλληλοευχηθούμε καλό φθινόπωρο γιατί όλα δείχνουν πως μας περιμένει και πολύ ...ξηρασία και πολλά ...χρέη. Όσο γι αυτά που ακούμε από τον κ. Δημαρχο μας, ε! το ξέρετε: ''τα πολλά λόγια κρύβουν την απουσία έργων''!

Για την Σ.Ε. Ν Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter