Επιστολή Γ. Κρητικού προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για τα πρόστιμα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Γιάννης Κρητικός

Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κατά καιρούς διαβάζουμε στον τοπικό τύπο για πρόστιμα που καταλογίζονται στο Δήμο Κω με αφορμή παράνομες παρεμβάσεις στο περιβάλλον και σε προστατευόμενες περιοχές. Και αυτά δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο. Είναι πολλά και απ' ότι φαίνεται έρχονται πολλά ακόμα.

Θα παρακαλούσα τον κ. Δήμαρχο

1. να ενημερώσει επίσημα το σώμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Οκτωβρίου 2012 για όλες τις παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί μέχρι σήμερα σε βάρος του Δήμου Κω, και

2. να μας δώσει πλήρη φάκελο με τις καταγγελίες, βεβαιώσεις παραβάσεων και προτάσεις για πρόστιμα που έχουν γίνει από κρατικές, περιφερειακές, κτλ. υπηρεσίες.

Η χώρα μας περνάει σήμερα την πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της. Ο λαός μας δεν προλαβαίνει να πληρώνει φόρους και χαράτσια. Και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να επιβαρύνει περαιτέρω τα οικονομικά των συμπατριωτών μας. Για αυτόν τον λόγο θέλουμε πλήρη αναφορά για όλα. Ώστε να μάθουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για τις παράνομες παρεμβάσεις με σκοπό να καταλογίσουμε προσωπικά τις ευθύνες και τα πρόστιμα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στείλει και αυτόν το λογαριασμό στους πολίτες της Κω. Θα κάνουμε χρήση του κώδικα που προβλέπει ότι 'οι υπεύθυνοι να αποζημιώνουν το Δήμο για κάθε ζημία που προξένησαν εις βάρους της περιουσίας του από δόλο ή βαριά αμέλεια' (Άρθρο 141, παρ. 1 του Ν. 3463/2006) και θα ενημερώσουμε εκτενώς τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τέλος θα παρακαλούσα τον κ. Πρόεδρο να εισηγηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και με τη μορφή του κατεπείγοντος ώστε να δεσμευθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση ότι όποιο πρόστιμο έρθει στο Δήμο, θα πληρωθεί από τους υπεύθυνους που αναφέρονται στα πορίσματα των υπηρεσιών. Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε το περιβάλλον από εγκληματικές ενέργειες. Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να προστατέψουμε τους συμπατριώτες μας από πολλά ακόμα χαράτσια – πρόστιμα που είναι καθ' οδόν εξαιτίας λαθών, παραλείψεων και παράνομων παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής.

Είμαι βέβαιος ότι θα διαβάσετε τη συγκεκριμένη επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τη συνεδρίαση και θα ρίξετε άπλετο φως στις υποθέσεις.

Μετά τιμής,

Γιάννης Κρητικός - 'Ανθρώπινη Κως'

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter