Ο Ν. Τσακίρης για το πρόβλημα ύδρευσης στον πρώην δήμο Ηρακλειδών

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

^

Σε εξέλιξη χρηματοδοτικό πρόγραμμα που μπορεί να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης πόσιμου νερού στον πρώην δήμο Ηρακλειδών

H ανικανότητα της δημοτικής αρχής στο να διαχειριστεί ανοικτά κοινωνικά ζητήματα εκτός από τις ...συνεργατικές είναι πασιφανής. Η κακή κατάσταση περιγράφτηκε στο ισολογισμό-απολογισμό του 2011 και αποδεικνύεται από την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού και του προγράμματος τεχνικών έργων του 2012.

Α. Εδώ και ένα χρόνο υπήρχε, ήταν ανοικτό όπως λέγεται για υποβολή προτάσεων εκ μέρους των Δήμων της Περιφέρειας μας, το πρόγραμμα για « μονοπάτια και ανάδειξη του φυσικού κάλλους» με μίνιμουμ χρηματοδότησης 300.000 ευρώ. Πέρασε ο χρόνος χωρίς ο δήμος μας να ενδιαφερθεί. Μετά από ερώτηση μας στην περιφέρεια εάν θα ανοίξει το πρόγραμμα ξανά, μια που δεν εξαντλήθηκαν οι πόροι που είχαν διατεθεί, η απάντηση ήταν αρνητική , διότι έκλεισε και ο τελευταίος προβλεπόμενος κύκλος του προγράμματος. Χάσαμε το πρόγραμμα λες και δεν είχαμε ανάγκη από παρόμοια έργα! Λες και δεν έχουμε ανάγκη χρήματα αυτή την περίοδο της επενδυτικής άπνοιας. Λες και δεν θα ήταν μια νέα (οικολογική) υποδομή για τον τουρισμό. Λες και δεν μας λένε τόσα χρόνια στα συνεδρια και στις συνεστιασεις για την ανάδειξη του μοναδικού φυσικού τοπίου του νησιού!! την αξιοποιηση του ορεινού του όγκου! κ.α. τέτοια! Αλλά βλέπετε δεν υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης της πρότασης μέσα από μια ...συνεργατική, και άρα δεν μας κάνει!!!

Β. Από την αρχή του έτους υπάρχει και είναι ανοικτό στην
Περιφέρεια το πρόγραμμα:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013 ΚΩ∆. 2007GR161PO005 ΚΩ∆ΙΚΟΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ: 9123 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ : ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Υ∆ΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Με αυτό το πρόγραμμα μπορεί να λυθεί το πρόβλημα του ύδρευσης του πόσιμου νερού στον πρώην δήμο Ηρακλειδών. Για να είμαστε σίγουροι ότι μια τέτοια ενέργεια μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ρωτήσαμε την αρμόδια αρχή και η απάντηση της ήταν θετική.

---Κύριοι της δημοτικής αρχής έχετε τέσσερις μήνες για να καταθέσετε αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα αυτό. Μην το χάσετε γιατί δεν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα με την μέθοδο που ακλουθείτε εδώ και 2 χρόνια: ''με τα λόγια''. θα είστε πέρα για πέρα υπεύθυνοι για την συνέχιση του θεμελιακού αυτού ζητήματος που επιβαρύνει το 1/3 των κατοίκων του νησιού μας.

---Κύριοι αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και πράξετε το αυτονόητο. Το καθήκον σας είναι να δραστηριοποιήσετε την δημοτική μηχανή, να μην χάνετε χρηματοδοτικές ευκαιρίες και να δημιουργείτε ευνοϊκό πεδίο για επενδυτικές δραστηριότητες.

Για την Σ.Ε. Ν. Τσακίρης

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter