Ο Ν. Μυλωνάς για τα δημοτικά τέλη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Σ.Ε.

ΑΝΑΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!

Η δημοτική αρχή δεν θα λύσει προβλήματα των τελών. Το αντίθετο! Θα τα περιπλέξει.

Λείπουν οι πολιτικές προυποθεσεις για μια νέα πολιτική στον Δήμο μας!

---Θα σχολιάσουμε την οδηγία αριθμός 3 της: ''Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Κω που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Δημάρχου 23 Νοεμβρίου για να αναλύσει τα νέα δεδομένα του μνημονίου και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου να δώσει οδηγίες στην Ομάδα Διοίκησης Έργου και στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης για την αναθεώρηση των μέχρι σήμερα δεδομένων στα οικονομικά και στην ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού της οργάνωσης του Δήμου.
Λέει λοιπόν:

3. Να διατηρήσει την αναπτυξιακά επιβεβλημένη μεγάλη διαφορά μεταξύ των τελών που ισχύουν στη Δημοτική Ενότητα Κω σε σχέση με τις Δημοτικές Ενότητες Δικαίου και Ηρακλειδών με μοναδική εξαίρεση τα ξενοδοχεία άνω των 3.000 τμ. στα οποία θα προκύψει αύξηση. Επιβεβλημένη επίσης κρίνεται η μείωση των τελών στη Δημοτική Ενότητα Κω για ξενοδοχεία κάτω των 3.000 τμ.''

Α. Για δυο προϋπολογισμούς τώρα, η ίδια δημοτική αρχή θέσπισε την μείωση των τελών και στις μεγάλες επιχειρήσεις κατά 50%. Το αποτέλεσμα χρήσης του 2012 θα καταγράψει τις απώλειες των δημοτικών εσόδων. Η κοινωνία εχει ήδη σημειώσει την κατάρρευση της ποιότητας των υπηρεσιών των ανταποδοτικών τελών. Η κατάσταση του τομέα της καθαριότητας στην πόλη και στους οικισμούς και η μετατροπή της διαχείρισης του ΧΥΤΑ σε μια καλή διαχείριση Χωματερής μιλούν από μόνα τους.

Τώρα υπό την πίεση ΑΝΩΘΕΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ αλλάζει πολιτική και προαναγγέλλει αυξήσεις!
Η αλλαγή όμως της πολιτικής γίνεται πάλι με λαϊκιστικό τρόπο. Ερωτούμαι:

---Ποιος και γιατί καθόρισε το όριο της μεταβολής πολιτικής στα 3.000 μ2 στα ξενοδοχεία;

---Ποια τετραγωνικά θα λάβει υπ όψιν της η υπηρεσία; Αυτά που είναι δηλωμένα και αντιστοιχούν στην αρχική κατασκευή τους ;

---Πόση θα είναι η διαφοροποίηση του τιμολόγιου; Σε ποια λογική κόστους θα βασιστεί η αναπροσαρμογή του τιμολογίου;

---Τα ανταποδοτικά τέλη θα γίνουν επί τέλους ανταποδοτικά ή θα συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται το ΔΗΦΟΔΩ; εν όψει μάλιστα της διαφαινόμενης πιθανότατης πλέον κατάργησης του;

Β. Όλα αυτά τα χρόνια που εκπροσωπούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο θέτουμε το ζήτημα της ανακοστολόγησης των δημοτικών υπηρεσιών. Το θέμα της ενημέρωσης της βάσης δεδομένων και της διεύρυνσης του πελατολογίου του δήμου μας. Το πρόβλημα της βελτίωσης όλου του οικονομικού μηχανισμού του δήμου μας και ιδιαίτερα του εισπρακτικού τμήματος (τεράστια χρέη παρελθόντων ετών).

Όλα αυτά κολλούσαν στις πελατειακές δουλείες του δημάρχου και των πολιτικων προϊσταμένων των υπηρεσιών, οι οποίοι παρεμβαίνουν, ποδηγετούν, αδικούν, διαβρώνουν τις δημοτικές υπηρεσίες νεκρώνοντας την υπευθυνότητα και την δημιουργικότητα τους.

Σήμερα η ΑΝΩΘΕΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ οδηγεί την δημοτική αρχή στην αλλαγή πολιτικής τελών, και στην ανακοστολόγηση τους.

Δεν δικαιολογεί την αλλαγή πολιτικής και δεν κάνει αυτοκριτική της πελατειακής λογικής της. Δεν την συνοδεύει την ανακοστολόγηση με μια νέα περιβάλλουσα συνολική πολιτική!

Το κάνει αποσπασματικά!! Τόσο ανώριμα! Τόσο πρόχειρα!
Στον Δήμο μας σήμερα λείπουν οι πολιτικές προυποθεσεις για μια νέα πολιτική.
Γι αυτό δεν θα λύσει προβλήματα των τελών. Το αντίθετο! Θα τα περιπλέξει.

Για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter