Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά - διαγωνισμός

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Διαδίκτυο

Προκήρυξη διαγωνισμού «Best Children’s Online Content European Award 2011» - Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά

Το «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά» διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE ( www.saferinternet.org ) και το Πρόγραμμα Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( http://ec.europa.eu/saferinternet ). Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά, πιλοτικά, το 2010-2011.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι:

1) Να προωθήσει και να προβάλλει ποιοτικό περιεχόμενο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και το οποίο ήδη υπάρχει online.

2) Να ενθαρρύνει την παραγωγή ποιοτικού online περιεχομένου που στοχεύει να ωφελήσει παιδιά με κάποιο τρόπο (να διδάξει, να πληροφορήσει, να καλλιεργήσει και να διεγείρει την φαντασία, να δημιουργήσει νέες δυνατότητες κ.λπ.).

Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για συμμετοχές από 2 κατηγορίες:

• Κατηγορία Α’ - Οργανισμοί και ενήλικες ιδιώτες (άνω των 18 ετών): ιδιώτες (μόνοι ή υπό την υποστήριξη κάποιου οργανισμού), δημόσιοι φορείς, μη κερδοσκοπικές / μη κυβερνητικές οργανώσεις

• Κατηγορία Β’ - Νέοι 12-17 ετών: ατομική συμμετοχή, σχολικές τάξεις / ομάδες νέων

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα εξής κριτήρια:

• Ωφέλεια για το κοινό που απευθύνεται

• Ελκυστικότητα

• Αξιοπιστία

• Χρηστικότητα

Οι νικητές του Εθνικού διαγωνισμού θα λάβουν ειδικό έπαθλο από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε ειδική εκδήλωση, την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Ο νικητής του α’ βραβείου σε κάθε μία από τις 2 κατηγορίες των εθνικών διαγωνισμών θα διαγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι νικητές του πρώτου Ευρωπαϊκού βραβείου θα λάβουν βραβείο σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούνιο του 2011.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να συμβουλευτούν τους κανόνες και τα αναλυτικά κριτήρια του διαγωνισμού, όπως δίδονται στον ιστοχώρο www.saferinternet.gr .

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής που θα βρουν στον ιστοχώρο www.saferinternet.gr και να την αποστείλουν μέχρι την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter