«Στα μονοπάτια των Aστρων»: Μουσικοί Αυτοσχεδιασμοί στον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλεί τους φίλους του, σε μια και μοναδική όσο και ιδιαίτερη μουσική βραδιά με φόντο τον υποβλητικό θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου.

Η συνθέτις και πιανίστα κυρία Αριάδνη Μακίννον-Άντριου και ο συνθέτης του Πλανηταρίου κύριος Τάσος Κατσάρης, με αφορμή την Φθινοπωρινή Ισημερία αναλαμβάνουν να μας καθοδηγήσουν στα μονοπάτια της μουσικής ενώ στον θόλο του πλανηταρίου θα προβάλλονται ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ εικόνες από το Σύμπαν που μας φιλοξενεί. Πρόκειται για ένα ταξίδι «Στα μονοπάτια των άστρων», όπου συναντώνται οι δρόμοι της μουσικής και της εικόνας και συνδιαλέγονται η επιστήμη με την τέχνη με έναν τρόπο που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, με τις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες που παρέχουν σήμερα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και οι νέες τεχνολογίες, μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία της επιστήμης μ' έναν συναρπαστικό τρόπο. Οι προσομοιωτές τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας του Πλανηταρίου βασίζονται στον συνδυασμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ισχυρών προβολικών συστημάτων υψηλής ανάλυσης επικουρούμενα από τις εκτενέστατες τράπεζες πληροφοριών σε αστρονομικά θέματα, και όχι μόνο. Με τη βοήθεια 12 ειδικών βιντεοπροβολέων υψηλής ανάλυσης δημιουργείται ένα συναρπαστικό πολυθέαμα που καλύπτει το θόλο-οθόνη με άστρα και αστερισμούς, γαλαξίες, νεφελώματα και πλανήτες, που ξεναγεί ευχάριστα και ξεκούραστα τους θεατές στα μυστήρια της φύσης.

Η ομορφιά της μουσικής και κυρίως η διάθεση αυτοσχεδιασμού των δυο μουσικών - της κυρίας Μακίννον στο πιάνο και του κυρίου Κατσάρη στο σαξόφωνο - δίνουν την ευκαιρία σε όλους μας να θαυμάσουμε τις εικόνες από το απέραντο Σύμπαν κι όλα αυτά από μια διαφορετική οπτική γωνία!

Προσκαλούμε λοιπόν το κοινό για να εορτάσουμε μαζί τη φθινοπωρινή ισημερία που πλησιάζει. Η είσοδος στην μουσική εκδήλωση είναι ελεύθερη και διαρκεί 40 λεπτά (όσο δηλαδή και μια πλανηταριακή παράσταση). Δελτία προτεραιότητας που είναι απαραίτητα για την είσοδο, θα ξεκινήσουν να μοιράζονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Ιδρυμα Ευγενίδου: Λ.Συγγρού 387- Π.Φάληρο

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter