Δήλωση Διαμαντίδη για την Εθνική Λιμενική Πολιτική

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Θάλασσα

Μετά την σύσκεψη του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη με τις διοικήσεις των λιμανιών της ΕΛΙΜΕ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα μια ευρεία σύσκεψη με τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους των 12 Εθνικών Λιμένων. Κατέθεσαν τις απόψεις τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τον προγραμματισμό τους για τα επόμενα χρόνια μέσα από τα master plan που έχουν ετοιμάσει.

Έδωσα τις πολιτικές κατευθύνσεις όπως αυτές τις διαμορφώνει η κυβέρνηση, στη λογική του λεγόμενου «Λιμενικού Καλλικράτη» για να υπάρξει ένας εξορθολογισμός της λειτουργίας των λιμανιών, να γίνουν τα λιμάνια πιο ανταποδοτικά, πιο συμφέροντα και εν πάση περιπτώσει να αποδίδουν και αυτά που πρέπει να αποδώσουν στο δημόσιο και το κράτος.

Άκουσα με πολύ προσοχή τις απόψεις και τους προβληματισμούς των προέδρων. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σχεδόν από όλα τα λιμάνια για να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα σε όλα τα σχεδόν τα λιμάνια μας.

Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία των λιμένων με γειτονικές χώρες. Ανέλυσα τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για την Εθνική Λιμενική Πολιτική. Ήδη η κυβέρνηση όπως γνωρίζετε, έχει αναθέσει σε διεθνή σύμβουλο μελέτη για την καλύτερη κατανομή και λειτουργία των λιμανιών. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε σύντομα το σχέδιο νόμου για το Αττικό Λιμενικό Σύστημα που θα είναι πιλοτικό σχήμα για τη λειτουργία των λιμανιών.

Θέλουμε να εντάξουμε όλα τα λεγόμενα «ορφανά λιμάνια» που είναι πάνω από 800, στο Εθνικό Λιμενικό Σύστημα για να μπορέσουν να γίνουν προσοδοφόρα για την πατρίδα μας.

Υπάρχει αισιοδοξία, υπάρχει σχέδιο υπάρχει όραμα».

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter