Εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά τα σκάφη έως 6 μέτρα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Θάλασσα

1

Ευνοϊκός για τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών αναψυχής, είναι ο νέος νόμος 3986/2011, εφαρμοστικός του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με το νόμο αυτόν, τα μηχανοκίνητα σκάφη ανοικτού τύπου, ταχύπλοα ή μη, ολικού μήκους μέχρι έξι μέτρα εξαιρούνται από την επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Ποσοστό πάνω από το 80% των λεμβολογήσεων τα τελευταία χρόνια αφορά σε σκάφη έως 6 μέτρα

Από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που διαθέτει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών και Άλλων Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων και Υπηρεσιών (Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ-Π.Ε.Ε.Υ.), προκύπτει ότι το ποσοστό των λεμβολογήσεων στη χώρα μας, μέχρι 6 μέτρα ξεπερνά το 80% τα τελευταία χρόνια, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πλειονότητα των ελλήνων που αγαπούν τη θάλασσα πραγματοποιεί αγορές σε μικρά σκάφη αναψυχής σύμφωνα με τις οικονομικές τους δυνατότητες, υπολογίζοντας ότι δεν απαιτούν μεγάλα έξοδα κίνησης, συντήρησης και παραμονής στις μαρίνες, εξυπηρετούν τις ανάγκες των εξορμήσεων, των διακοπών και της διασκέδασης μιας μικρής οικογένειας ή μιας παρέας.

Τα μικρά σκάφη προσφέρουν ευελιξία στο ταξίδι, δυνατότητα εξερεύνησης της ακτογραμμής, πρόσβαση στις πιο όμορφες και απάτητες παραλίες της χώρας μας, ανέμελο τρόπο διακοπών ενώ συνδυάζει και την οικονομία στις διακοπές, αφού αποφεύγονται τα έξοδα μετάβασης με πλοίο ή αεροπλάνο και τα έξοδα ενοικίασης καταλύματος.

Στην Ελλάδα κατασκευάζονται σκάφη με σύγχρονες προδιαγραφές, υψηλά επίπεδα ποιότητας και πάνω απ' όλα προσιτά στο ευρύ κοινό.

Αρκετές μάλιστα κατασκευαστικές εταιρίες μέλη του Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ-Π.Ε.Ε.Υ. επιδεικνύουν δυναμική δραστηριότητα και στο εξωτερικό εξάγοντας μεγάλο αριθμό σκαφών. Επιπρόσθετα πολλές εταιρίες αντιπροσωπεύουν και πωλούν στην Ελλάδα σκάφη αναψυχής ξένων οίκων, ενώ αρκετές δραστηριοποιούνται και στην ενοικίαση σκαφών.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter