Με απόλυτη επιτυχία η πρώτη πρόσδεση κρουαζιερόπλοιου 300 μέτρων στην Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Θάλασσα

1

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη πρόσδεση (πλαγιοδέτηση) κρουαζιερόπλοιου 300 μέτρων στο νησί της Κω.

Οι συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω και των στελεχών του σε συνεργασία με τα στελέχη της εταιρείας Costa Cruises απέδωσε καρπούς ώστε η πλωτή πολιτεία των 300μ. και των 20 ορόφων ύψους με τους 2.500 επιβάτες να δέσει στο λιμάνι της Κω ενισχύοντας έτσι άμεσα την τοπική οικονομία.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στις προσπάθειες που κατέβαλε ο Λιμενάρχης Κω, κ. Σωτήρης Μητσιάκης καθώς και ο τουριστικός πράκτορας κ. Παναγιώτης Τζαμάλης για την άφιξη του Costa Atlantica.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ Κω με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Μιλτιάδη Φάκκο και τον Αντιπρόεδρο, κ. Νίκο Νασταχανίδη επισκέφτηκαν το πρωί το κρουαζιερόπλοιο και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με τον Ιταλό πλοίαρχο του Costa Atlantica.

2

Στις δηλώσεις του ο κ. Φάκκος αναφέρθηκε στον προσεκτικό σχεδιασμό που υλοποιείται από το ΔΛΤ ώστε άμεσα να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να αγοραστούν οι απαραίτητες πλωτές προβλήτες που θα εξυπηρετήσουν προσωρινά τα κρουαζιερόπλοια αυτού του μεγέθους.

Επίσης, επεσήμανε πως προχωράει η μελέτη για την κατασκευή του μόλου και σύντομα η Κως θα ανέβει επίπεδο ως προορισμός κρουαζιέρας. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα οφέλη που θα αποκομίσει η Κως από τη λειτουργία της Ρόδου ως home-port καθώς η μικρή απόσταση μεταξύ των δύο νησιών εξυπηρετεί των προγραμματισμό των εταιρειών κρουαζιέρας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΛΤ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter