Ν. Κιλιμάτος: Επένδυση 500.000 ευρώ για τη ΒΙΜΕΛ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Οικονομία

Ν. Κιλιμάτος

Η ΒΙΜΕΛ μπαίνει δυναμικά στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης.

Επένδυση 500.000 ευρώ για την νέα βιοτεχνία τυποποίησης του μελιού και των παραγώγων του αποφάσισαν ομόφωνα οι μέτοχοι της ΒΙΜΕΛ ΕΠΕ στη χθεσινή (25.11.2011) έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αντιμάχεια.

Παράλληλα αποφασίστηκε, η μεταφορά της επιχείρησης σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν εντός των Κ.Μ. 503Β και 497Α  γαιών Πυλίου, 15 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου Κω και θα περιλαμβάνουν την απαραίτητη καθετοποιημένη δομή για την Παραλαβή, Επεξεργασία, Παραγωγή τριών γραμμών, Τυποποίηση, και Συσκευασία του μελιού και των παραγώγων του.

Ήδη η ΒΙΜΕΛ ανέθεσε σε μελετητικό γραφείο την ευθύνη υποβολής ολοκληρωμένου φακέλου στα επιχειρησιακά επενδυτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ με στόχο η επένδυση να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012.

Οι αποφάσεις αυτές εντάσσονται στους στόχους του τριετούς αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου μας και ειδικότερα του πρωτογενή τομέα που επιμελείται η Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου Κω και σκοπεύουν στην ανάπτυξη και την επωνυμία ενός δυναμικού κλάδου της τοπικής οικονομίας όπως είναι η μελισσοκομία.

Στην ίδια Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η ολόπλευρη υποστήριξη του Συνεταιρισμού των μελισσοκόμων μας κυρίως σε επιστημονικό δυναμικό.

Η Δημοτική Αρχή, συνεπής στις δεσμεύσεις της για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων δράσεων με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, των οικογενειακών εισοδημάτων και της απασχόλησης του νέου ανθρώπινου δυναμικού προχωράει δυναμικά στην υλοποίηση των πρωτοποριακών στόχων που έχει θέσει για τον Πρωτογενή Τομέα Παραγωγής.

Νίκος Δ. Κιλιμάτος

Πρόεδρος Γ.Σ ΒΙΜΕΛ ΕΠΕ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter