Δήμος Κω: επιβεβαίωση Ι. Βούρτση για την προώθηση ανάπτυξης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Οικονομία

Δήμος Κω

Μία ακόμα επιβεβαίωση, αυτή τη φορά από τον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση, για την ορθή επιλογή του Δήμου της Κω να προωθήσει την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ως εργαλείο ενεργοποίησης των νέων ανθρώπων σε καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις και καταπολέμησης της ανεργίας.

Απαντώντας ο Υπουργός σε ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Γκεγκέρογλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στον σχεδιασμό της Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία του Υπουργείου έχει προβλεφθεί, α) η επιχορήγηση της έναρξης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.). Η δράση αυτή, αποσκοπεί στην παροχή επιχορηγήσεων σε Κοιν.Σ.Επ. για την υλοποίηση του αρχικού τους επιχειρηματικού σχεδίου (χρηματοδότηση start-ups). β) για την ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μεταξύ των άλλων ενεργειών υποστήριξης προβλέπεται και η ανάπτυξη υλικού για την ολοκληρωμένη συμβουλευτική υποστήριξη των Κοιν.Σ.Επ., τόσο κατά το στάδιο ίδρυσης, όσο και κατά το στάδιο ανάπτυξής τους».

Από τα ανωτέρω συνάγεται η πρωτοπορία του Δήμου της Κω, έχοντας μέσω του Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ προσδιορίσει, ήδη από το 2011, τους τρόπους στήριξης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και προχωρώντας στην ίδρυση του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης δίνει τη δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης στους νέους μας.

Παράλληλα η επιλογή των εν ενεργεία Κοιν.Σ.Επ. να ιδρύσουν το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την ορθή ανάπτυξη των Κοινωνικών Επιχειρήσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter