Υπογράφηκε το Πρωτόκολλο της ελληνο-ισραηλινής Επιτροπής για την Τουριστική Συνεργασία

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

Υπογράφηκε το Πρωτόκολλο της 3ης Κοινής ελληνο-ισραηλινής Επιτροπής για την Τουριστική Συνεργασία

Στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Ισραηλινός Υπουργός Τουρισμού Σταζ Μισέζνικοφ, υπέγραψαν, παρουσία αντιπροσωπειών από τις δυο χώρες, πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Την ενίσχυση και αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ δεσμεύτηκαν να καλλιεργήσουν οι υπουργοί Παύλος Γερουλάνος και Σταζ Μισέζνικοφ μεταξύ των οποίων είναι και η υποστήριξη με κάθε δυνατό μέσον της αεροπορικής σύνδεσης Τελ Αβίβ - Θεσσαλονίκης.

Στον τομέα της κρουαζιέρας, ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά του πλέον αναπτυσσόμενου κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο, οι δυο χώρες συμφώνησαν να ενθαρρύνουν τις αρμόδιες αρχές και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, ώστε να υπάρξει διμερής αμοιβαία ωφέλεια από τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα που η κρουαζιέρα συνεπάγεται για την τουριστική κίνηση και την ποιότητά της.

Στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού οι δυο χώρες συμφώνησαν τόσο να δημιουργήσουν θρησκευτικού ενδιαφέροντος διαδρομές όσο και να διευκολύνουν τους τουριστικούς πράκτορες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε διάφορες μορφές τουρισμού που παρουσιάζουν αμοιβαία ζήτηση και ενδιαφέρον.

Ο πολιτιστικός τουρισμός βρέθηκε επίσης στην ατζέντα καθώς η Ελλάδα και το Ισραήλ συνιστούν «γέφυρα» μεγάλης πολιτιστικής αξίας στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία κοινών ταξιδιωτικών πακέτων ανάμεσα σε επαγγελματίες των δυο χωρών που θα απευθύνονται σε αναδυόμενες αγορές (Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία).

Μεγάλη σημασία δίνεται και στις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. Σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε στενή συνεργασία ώστε να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται και στις δυο χώρες. Μάλιστα στο πλαίσιο των εθνικών νομοθεσιών αποφασίστηκε η ενθάρρυνση και διευκόλυνση των επιχειρηματιών από τις δυο χώρες ώστε να προχωρήσουν σε κοινές επενδυτικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού.

Οι δυο υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία της 4ης ελληνο-ισραηλινής Κοινής Επιτροπής για την Τουριστική Συνεργασία, η συνεδρίαση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία, εξέφρασε την ικανοποίηση της τόσο για την υπογραφή του πρωτοκόλλου όσο και για τη θερμή φιλοξενία της ελληνικής κυβέρνησης.

Το Μάιο, θα πραγματοποιηθεί Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο Ελλάδος - Ισραήλ με επικεφαλής τους Πρωθυπουργούς των δυο χωρών στην Ιερουσαλήμ, όπου και θα συνεδριάσει εκ νέου η κοινή επιτροπή για τον Τουρισμό.

Παρόντες στη συνάντηση από την ελληνική πλευρά ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο γ.γ. του ΕΟΤ, κ. Γιώργος Κολέτσος, ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και ο κ. Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ. Από την πλευρά του Ισραήλ παρών μεταξύ άλλων ήταν και ο κ. Γιαρόν Μίλερ, πρόεδρος της εταιρίας Flying Carpet που έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική τουριστική αγορά.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ο κ Γερουλάνος δήλωσε:

«Είχαμε μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ. Αυτό το οποίο επεξεργαστήκαμε είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για την ανάπτυξη του τουρισμού όχι μόνο μεταξύ των δυο χωρών μας αλλά και πως μπορούμε να φέρουμε επισκέπτες από άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Κίνα και η Ινδία, προς την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Αυτό το οποίο έχουμε συμπεράνει είναι ότι το κοινό προϊόν που έχουμε να προωθήσουμε είναι πολύ ισχυρό και κάθε προσπάθεια που κάνουμε μαζί θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε αγορές που μέχρι σήμερα δεν ήταν ανοικτές για εμάς. Μια τέτοια σχέση μπορεί να δώσει πολλά και τις δυο χώρες και έχει ξεκινήσει η διαδικασία με την οποία ελπίζουμε να το κάνουμε αυτό πράξη».

Στις 17:00 οι δυο υπουργοί θα επισκεφτούν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter