Ξεκίνησε το πρόγραμμα φιλοξενίας επταμελούς ομάδας Ρώσων δημοσιογράφων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

Ξεκίνησε το πρόγραμμα φιλοξενίας Ρώσων δημοσιογράφων

Το Σάββατο 30 Απριλίου ξεκίνησε το πρόγραμμα φιλοξενίας της επταμελούς δημοσιογραφικής ομάδας, από τα μεγαλύτερα Ρωσικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαΐου.

Η διοργάνωση του ταξιδιού, που πραγματοποιείται σε συνεργασία και με χορηγία του Tour Operator South Cross και το ξενοδοχείο Kipriotis Panorama, είναι αποτέλεσμα των επαφών του κ. Ι. Μπαλαλή, Προέδρου του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου, από την πρόσφατη έκθεση τουρισμού της Μόσχας.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα φιλοξενίας επταμελούς ομάδας Ρώσων δημοσιογράφων

Το πρώτο διήμερο περιελάμβανε επίσκεψη στις υποδομές της μαρίνας και στα 30 ιστιοφόρα σκάφη με Ρωσικά πληρώματα, που αυτό το διάστημα πραγματοποιούν αγώνες στην περιοχή μας και επίσημο δείπνο που προσέφερε το εστιατόριο Stadium και εντυπωσίασε τους φιλοξενούμενούς μας δημοσιογράφους, οι οποίοι υπέβαλαν σωρεία ερωτήσεων γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Οι δημοσιογράφοι εκκλησιάστηκαν στους Αγίους Πάντες, χοροστατούντως του Μητροπολίτη Κώου κ.κ. Ναθαναήλ, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ στη Ρωσική γλώσσα, τους δώρισε από έναν αναμνηστικό σταυρό.

Η φιλόξενη ατμόσφαιρα στο οινοποιείο του Βασίλη Χατζηεμμανουήλ και η ευχάριστη παρέα, μετέτρεψε την επίσκεψη στους αμπελώνες σε γλέντι και ενθουσίασε τους Ρώσους φιλοξενούμενους μας. Το Πρωτομαγιάτικο πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Πυλί (παραδοσιακό σπίτι και Πηγή) και γνωριμία με την ελληνική φύση. Θυμάρι στα βουνά της Αντιμάχειας και λουλούδια στους κάμπους της Καρδάμαινας. Ακολούθησε επίσκεψη στην Κέφαλο, στις παραλίες της και τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, που μάγεψε τους δημοσιογράφους με την καταπληκτική θέα στο νησάκι Καστρί. Η περιήγηση συνεχίστηκε στις Αλυκές με τα φλαμίνγκο να δίνουν τη δική τους παράσταση στον υδροβιότοπο και με ιπποδρομίες στην παραλία του Τιγκακιού, από τον Ιππικό Όμιλο Πυλίου. Ένα εντυπωσιακό γεύμα με ψαρομεζέδες προσέφερε το εστιατόριο Πλώρη στο Τιγκάκι.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα φιλοξενίας επταμελούς ομάδας Ρώσων δημοσιογράφων

Ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου, κ. Ι. Μπαλαλής και Ν. Σοφός, συνόδευαν τους φιλοξενούμενούς μας Ρώσους δημοσιογράφους καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος και σε όλες τις εκδηλώσεις, γεγονός που τους συγκίνησε ιδιαίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας στηρίζεται εξολοκλήρου σε χορηγίες ντόπιων επιχειρηματιών, όπως του κ. Στέφανου Γιαννούλη, του κ. Κώστα Χαρίτου, ο οποίος και έχει διαθέσει ένα πολυτελές mini bus και την εθελοντική εργασία από συνεργάτες του South Cross και του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, όπως του κ. Oleg Korbal και της κυρίας Maya Λάντζιου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Από το Γραφείο Τύπου του ΕΦΤ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter