Σεμινάριο Γερμανών Πρακτόρων στην Κω από το FVW

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

1

Το διήμερο 2 και 3 Μαΐου 2011 διεξήχθη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, στην Κω το FVW Workshop.

Μια ενέργεια μάρκετινγκ σχεδιασμένη για να γνωρίσει το τουριστικό προϊόν του προορισμού μας σε κορυφαίους Γερμανούς Tour Operators και ομάδα ειδικών τουριστικών πρακτόρων. Διοργανωτής ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Γερμανικό FVW mediengruppe και μέγας χορηγός ο Ε.Ο.Τ.

2 3

Το πρόγραμμα διοργάνωσης της φιλοξενίας των 45 φιλοξενουμένων πρακτόρων και δημοσιογράφων που πλαισίωναν το γεγονός, ανέλαβε ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Κω – Νισύρου, καλύπτοντας το κόστος εξολοκλήρου με χορηγίες επιχειρηματιών και παροχή υπηρεσιών από εθελοντές. Τη διαμονή και τις συνεδριακές εγκαταστάσεις προσέφερε δωρεάν το ξενοδοχείο Neptune στο Μαστιχάρι και τις μεταφορές ανέλαβαν τα γραφεία V-Tours και Python Tours, καθώς και η ΚΕΑΣ.

Την πρώτη μέρα του προγράμματος, οι φιλοξενούμενοι Γερμανοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, αφού επισκέφθηκαν το δάσος της Πλάκας με τα ελεύθερα παγώνια, στη συνέχεια μετέβησαν την Κέφαλο. Τις εντυπώσεις κέρδισε μια κάτοικος του χωριού, που πιστή στην πατροπαράδοτη Κεφαλιανή φιλοξενία, αυθόρμητα άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες με σπιτικά κεράσματα. Η αυθόρμητη αυτή προσφορά της Κεφαλιανής συμπατριώτισσάς μας, αποτέλεσε το κύριο θέμα των θετικών σχολίων των πρακτόρων. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στις παραλίες της Κεφάλου, στη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου με τη μαγευτική θέα στο νησάκι Καστρί και ολοκληρώθηκε στο χωριό της Καρδάμαινας. Ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Τριανταφυλλόπουλου και παράθεση γεύματος με παραδοσιακές συνταγές από τοπικά προϊόντα και άφθονο κρασί. Εκεί τους υποδέχθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Κυπραίου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού κ. Γιάννης Μπαλαλής, το μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου κ. Σμαραγδή Παρισίδη και ο Διευθυντής κ. Νίκος Σοφός.

4

Κορυφαία όλων των στιγμών ήταν η προσφορά δώρων από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, κ. Μπαλαλή, τα οποία περιελάμβαναν κουτιά με τοπικά γλυκά προσφορά του ζαχαροπλαστείου ΚΩΣ, για κάθε έναν από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, καθώς και χειροποίητες κούπες που φιλοτέχνησαν τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κω, που ήταν ιδέα της κ. Σμαραγδής Παρισίδη, προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση στους Γερμανούς πράκτορες και δημοσιογράφους.

Το απόγευμα, το πρόγραμμα ξεκίνησε με επίσκεψη στο Παραδοσιακό Σπίτι και τον Μύλο της Αντιμάχειας, όπου η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Καλλιόπη Τσακίρη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιμάχειας «Η Πρόοδος» κ. Δικαία Σαράγια και η ΒΙΜΕΛ, είχαν στήσει ένα εντυπωσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και πλούσιο μπουφέ με όλα τα τοπικά εδέσματα που παρασκευάζονται ή συνοδεύονται από μέλι. Η πρώτη μέρα στην Κω ολοκληρώθηκε με δείπνο στο ξενοδοχείο Double Tree by Hilton Helona Resort, στην περιοχή Χελώνα της Καρδάμαινας.

5

Η δεύτερη μέρα γνωριμίας των Γερμανών πρακτόρων και δημοσιογράφων με την Κω, ξεκίνησε από το Ασκληπιείο με την ξεναγό κ. Μαρία Ανδρουλάκη να καθηλώνει το κοινό της και με την τελετή απαγγελίας του Ιπποκρατικού Όρκου, από την ομάδα του Πέτρου Μαστόρου, να ολοκληρώνει την εικόνα της Ιπποκρατικής Κω. Μετά την ξενάγησή τους το ιστορικό κέντρο, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν και να ψωνίσουν στην Παλιά Πόλη ή να χαλαρώσουν στις καφετέριες της γύρω περιοχής. Η γνωριμία τους με την Κω ως νησί του ποδηλάτου, ήταν ο επόμενος στόχος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, που με την ευγενική χορηγία των εταιριών Safe Wheels και Escape απόλαυσαν μια 20λεπτη διαδρομή μέχρι το Ψαλίδι. Το ξενοδοχείο Platanista προσέφερε ένα πλούσιο μεσημεριανό γεύμα στους συμμετέχοντες, πριν από τις εργασίες του σεμιναρίου και το πρόγραμμα φιλοξενίας ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο από το ξενοδοχείο Neptune, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του άριστου οικοδεσπότη για το FVW workshop.

Ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Κω – Νισύρου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς Μεταξωτός Α.Ε., Γεώργιος Χατζηνικολάου & ΣΙΑ Ο.Ε. και κ. Σαράγια Αντώνιο, την ΚΒ' Εφορία Κλασικών Αρχαιοτήτων για την πολύ καλή συνεργασία, την κ. Σουζάνα Ουέτς για τη συμμετοχή της στην παρουσίαση του workshop, τους εκπροσώπους των αρχών και των φορέων που παραβρέθηκαν καθώς και τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν ενεργά με τις τοποθετήσεις, τις εποικοδομητικές τους παρατηρήσεις και τον παραγωγικό διάλογο.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter