Επίσκεψη Γ. Νικητιάδη στην Κέρκυρα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

wikimedia

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης αποδεχόμενος πρόσκληση της ομοσπονδίας κρίκετ για να παραστεί στο φιλικό αγώνα που είχε διοργανωθεί ανάμεσα στην τοπική ομάδα και μέλη του κοινοβουλίου και της γερουσίας της Αυστραλίας τα οποία ταξίδεψαν στη χώρα μας ειδικά γι αυτό τον αγώνα.

Ο κ. Νικητιάδης αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση, στο πλαίσιο της προώθησης του αθλητικού τουρισμού, ρίχνοντας μάλιστα και την εναρκτήρια μπαλιά του αγώνα.

Κατά την παραμονή του στην Κέρκυρα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επισκέφθηκε το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας όπου ξεναγήθηκε μαζί με τους αυστραλούς βουλευτές στα σπάνια και μοναδικά εκθέματα που διασώζονται απο χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κίνα και η Ινδία. Στο γεύμα που επακολούθησε προς τιμήν του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, απο τα μέλη της ομοσπονδίας κρίκετ, και στο οποίο συμμετείχαν οι αυστραλοί βουλευτές, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κρίκετκ. Ιωσήφ Νικήτας πρόσφερε στον κ. Νικητιάδη ως αναμνηστικό δώρο μια επαγγελματική ρακέτα του κρίκετ με τις υπογραφές όλων των μελών της τοπικής ομάδας. Ο κ. Νικητιάδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κρίκετ και επισήμανε ότι στηρίζει τον αθλητικό τουρισμό υπογραμμίζοντας ότι το κρίκετ αποτελεί εξαιρετικό «όχημα» για να προωθηθεί στην Κέρκυρα ο αθλητικός τουρισμός. Απευθυνόμενος στους αυστραλούς βουλευτές ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την στήριξη που παρέχουν μαζί με τους ομογενείς στον ελληνικό τουρισμό, σε αυτές τις δύσκολες που διέρχεται η οικονομία της χώρας μας.

Μετά απο σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων για τις εκτιμήσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού αναφορικώς με την φετινή τουριστική περίοδο, ο κ. Νικητιάδης δήλωσε ότι τον Απρίλιο ο τουρισμός σημείωσε αύξηση κατά 72% σε σχέση με τον Απρίλιο 2010, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για το νησί το οποίο δεν είχε πλησιάσει τέτοια μεγέθη ούτε το 2008 που κατά γενική ομολογία ήταν μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Κοινός στόχος, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού πρέπει να είναι η συνεργασία όλων των τοπικών φορέων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter