Απάντηση Νικητιάδη σε δηλώσεις Τσίπρα στην Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

Γ. Νικητιάδης

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του Σύριζα κ. Τσίπρα στο νησί της Κω, και τις αναφορές του για τον τουρισμό ο κ. Νικητιάδης δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του σε ένα κατ εξοχήν τουριστικό νησί όπως η Κως προσπάθησε να αποδώσει την αύξηση του τουρισμού στη χώρα, στα γεγονότα της βορείου Αφρικής. Ο πρόεδρος του Σύριζα προφανώς δεν έχει αντιληφτεί ότι στη μεγάλη αύξηση που θα σημειωθεί φέτος στις αφίξεις στη πατρίδα μας, κατ ελάχιστο μόνο θα συμβάλλουν τα γεγονότα της βόρειας Αφρικής. Ο πρόεδρος του Σύριζα δεν αντελήφθη ότι το 2010 χωρίς να υπάρχει κανένα γεγονός στη βόρεια Αφρική σημειώθηκε αύξηση στις αφίξεις στο νησί, 10% σε σχέση με το 2009. Ούτε επίσης αντελήφθη ο κ, Τσίπρας ότι τον Απρίλιο 2011 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2010 η αύξηση στο ίδιο νησί πλησίασε το 150%. Μόνο αδαείς περί την τουριστική αγορά, θα μπορούσαν να αποδώσουν την τεράστια αυτή άνοδο, στα γεγονότα της βόρειας Αφρικής. Όπως, μόνο αδαείς μπορούν να αποδώσουν την μεγάλη άνοδο τον Απρίλιο στην Κέρκυρα, τη Χαλκιδική, τη Ρόδο, και την Κρήτη, στα γεγονότα της βορείου Αφρικής. Η άνοδος που σημειώνεται είναι αποτέλεσμα της νέας στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης για τον τουρισμό και της συστηματικής δουλειάς που γίνεται σε όλες τις χώρες και σε όλα τα επίπεδα σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς του χώρου. Αν ο κ. Τσίπρας δεν το καταλαβαίνει αυτό θα ήταν καλύτερα να σιωπά, παρά να εμπλέκεται σε θέματα που δυστυχώς φαίνεται να μην γνωρίζει με επάρκεια.

Στην επίσκεψη του στην Κω ο πρόεδρος του Σύριζα οψίμως θυμήθηκε και το σύστημα all inclusive για να προβεί σε αφορισμούς χωρίς καμιά συγκεκριμένη πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ κύριε Τσίπρα και στο προεκλογικό του πρόγραμμα αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεπεραστεί το all inclusive και με την καθημερινή του πολιτική (δείτε αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους) προσπαθεί να ανοίξει εναλλακτικές προοπτικές και το επιδιώκει σε μια δύσκολη για τον τόπο οικονομική περίοδο όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαιτέρως σκληρός και το all inclusive φαίνεται να κυριαρχεί στην αγορά της ευρύτερης περιοχής. Ας προσπαθούσε ο κ Τσίπρας να μάθει, αφού βρισκόταν στην Κω, πόσοι ήταν τον Απρίλιο οι επισκέπτες που έφτασαν στο νησί, χωρίς να χρησιμοποιήσουν το σύστημα all inclusive.

Δυστυχώς όμως ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τα εσκαμμένα χαρακτηρίζοντας τους επισκέπτες μας «πρόβατα που αντί για κουδούνια στο λαιμό φοράνε βραχιολάκια και τους κλείνουν στα ξενοδοχεία». Για εμάς κ. Τσίπρα ο κάθε επισκέπτης είναι σεβαστό πρόσωπο που το τιμούμε και θέλουμε να το εξυπηρετήσουμε όποια επιλογή και αν έχει κάνει για να έρθει στην πατρίδα μας. Οι χαρακτηρισμοί σας δε εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των κάτοικων μας και δυστυχώς μας προβληματίζουν για το που αποσκοπείτε.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω στον πρόεδρο του Σύριζα, ο οποίος αναφέρθηκε και στους μαθητευόμενους που απασχολούνται στα ξενοδοχεία ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν η πρώτη που καθιέρωσε όριο 17% ως ανώτατο ποσοστό απασχολουμένων μαθητών σε ξενοδοχεία. Ο κ. Τσίπρας καλά θα κάνει όταν αναφέρεται στον τουρισμό -και βρίσκεται μάλιστα σε τουριστικές περιοχές- να αποφεύγει τους λαϊκισμούς και τις πρόχειρες αναλύσεις. Άλλωστε, οι επιδόσεις στον τουρισμό καταγράφονται με αφίξεις και έσοδα στο τέλος της περιόδου και εκεί κανένας δεν μπορεί να κοροϊδεύει. Θα περιμένουμε τον κ. Τσίπρα το Νοέμβριο να μας αναλύσει ξανά τα περί αυξήσεων εξαιτίας των γεγονότων στη βόρεια Αφρική...»

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter