Συναντήσεις Κουβέλη με Κινέζο ΥΦΥΠΕΞ και με Aντιπρόεδρο της CNTA (Κινεζικός Οργανισμός Τουρισμού)

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

Air China

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου ο ΥΦΥΠΕΞ Κουβέλης είχε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας με τον ΥΦΥΠΕΞ Song Tao, με τον οποίο είχε συνομιλίες για θέματα διμερούς συνεργασίας.

Οι δυο πλευρές αναφέρθηκαν στην εξέχουσα σημασία για τις ελληνο-κινεζικές σχέσεις της έναρξης της απευθείας πτήσης της Air China από την Αθήνα στο Πεκίνο και τη διευκόλυνση που θα επιφέρει η συμφωνία που υπεγράφη από τις δυο πλευρές για την έκδοση αδειών εισόδου Κινέζων πολιτών στην Ελλάδα και Ελλήνων στην Κίνα αντίστοιχα.

Οι δυο πλευρές αναφέρθηκαν στη βαθιά φιλία και εκτίμηση που διατηρούν οι λαοί των δυο χωρών όπως φάνηκε από την ελληνική συνδρομή στην εκκένωση 13.500 Κινέζων από τη Λιβύη και η οποία αναγνωρίστηκε ευρέως ως κίνηση έμπρακτης φιλίας από την Ελλάδα. Αντίστοιχα, ο ΥΦΥΠΕΞ Κουβέλης μίλησε για την ουσιαστική στήριξη και εμπιστοσύνη της Κίνας στην ελληνική οικονομία από τον Αντιπρόεδρο της Κινεζικής κυβέρνησης, κ. Zhang Dejiang και τον Κινέζο Πρωθυπουργό κ. Wen Jiabao, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2010.

Τα κύρια συμπεράσματα της συνάντησης αφορούν στη δέσμευση της Ελλάδας και της Κίνας να συνεχίσουν και να εμβαθύνουν τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών στον πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα. Οι δυο πλευρές μίλησαν για τις προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται στη βάση της Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης που υπέγραψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον Κινέζο Πρωθυπουργό, κ. Wen Jiabao στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου, 2010.

Ο ΥΦΥΠΕΞ Κουβέλης αναφέρθηκε στην υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα σε σχέση με την εκχώρηση καθεστώτος οικονομίας της αγοράς στην Κίνα στο πλαίσιο του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου. Επιπλέον, έγινε αναφορά στην προθυμία των δυο χωρών να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία τους στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, να εντατικοποιήσουν τη δημιουργία συνεργιών στους τομείς της τεχνολογίας, μεταφορών, πληροφορικής, επικοινωνιών, βασικών υποδομών, νέων μορφών ενέργειας, επεξεργασίας γεωργικών προϊόντων κ.α. Επιπλέον, οι δύο χώρες συμφώνησαν να παρέχουν διευκολύνσεις στις ανταλλαγές επιχειρηματικών αποστολών ώστε να ενισχύσουν τη συνεργασία σε οικονομικό και εμπορικό τομέα.

Στη συνέχεια, Ο ΥΦΥΠΕΞ Κουβέλης και ο ομόλογός του Song Tao υπέγραψαν την Κοινή Δήλωση για τη διευκόλυνση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου σε Κινέζους και Έλληνες πολίτες από τις αντίστοιχες προξενικές αρχές των δύο χωρών.

Επίσης, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κουβέλης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της CNTA (Κινεζικός Οργανισμός Τουρισμού), κ. Du Jiang. Στη συνάντηση έγινε αναφορά στην τεράστια συμβολική και πρακτική αξία της απευθείας σύνδεσης της Ελλάδας με την Κίνα. Ο ΥΦΥΠΕΞ Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προσφέρει αμέριστη υποστήριξη για την επιτυχία του εγχειρήματος, με σκοπό την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα ο ΥΦΥΠΕΞΣπύρος Κουβέλης έδωσε συνεντεύξεις στο πολλά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο ΥΦΥΠΕΞ Κουβέλης θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση που οργανώνεται από την Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο για την έναρξη της λειτουργίας της αεροπορικής σύνδεσης, με παρουσία tour operators και δημοσιογράφων, αλλά και σε ειδική εκδήλωση στο αεροδρόμιο του Πεκίνου πριν την απογείωση της πτήσης, όσο και κατά την άφιξη της πτήσης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το πρωί της Τετάρτης, στις 10:30.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter