Πρόσκληση για συνέδρια στην Ελλάδα από Νικητιάδη στην Φρανκφούρτη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

1

Πρόσκληση προς τους μεγαλύτερους διοργανωτές συνεδρίων να πραγματοποιήσουν συνέδρια στην Ελλάδα, καθώς δίνονται σημαντικά κίνητρα και δημιουργούνται υποδομές, απηύθυνε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στους συμμετέχοντες, από όλο τον κόσμο, εκθέτες της Διεθνούς Έκθεσης Συνεδριακού Τουρισμού IMEX που πραγματοποιείται στην Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, παρέθεσε ομιλία στους έλληνες αλλά και τους ξένους διοργανωτές συνεδρίων που είχαν επισκεφθεί το περίπτερο, παρουσιάζοντας όλες τις ενέργειες που γίνονται από το υπουργείο και δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον ώστε πλέον η Ελλάδα να εισέλθει δυναμικά στην αγορά συνεδρίων.

Όπως είπε η χώρα προσφέρει ουσιαστικές δυνατότητες στους επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού να αναπτυχθούν και ήδη έχουν γίνει ενέργειες για την διευκόλυνση της διοργάνωσης συνεδρίων. Αρχικώς, τόνισε ο υφυπουργός, έχει ξεκινήσει η δημιουργία 10 Γραφείων Προώθησης Συνεδριακού Τουρισμού (conventions bureaus) σε όλη τη χώρα. Αυτά θα είναι τα κέντρα εκπροσώπησης των επαγγελματιών του τομέα των συνεδρίων σε κεντρικές περιοχές της χώρας, θα έχουν σωστές υποδομές και προσωπικό και θα μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες σε όσους ενδιαφέρονται να διοργανώσουν κάποια συνεδριακή εκδήλωση στην περιοχή της αρμοδιότητάς τους καθώς θα αποτελούν ένα σύνδεσμο που θα φέρνει σε επαφή όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές διευκολύνοντας έτσι την πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Επιπλέον, ανάφερε, ο κ. Νικητιάδης έχει ξεκινήσει η καταγραφή όλων των συνεδριακών κέντρων και των χώρων όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν συνέδρια ώστε να δημιουργηθεί ένα μητρώο το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα visitgreece.gr του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού. Έτσι, όλα τα συνεδριακά κέντρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να εντοπίσουν και να επιλέξουν αυτό που θεωρούν κατάλληλο να φιλοξενήσει την εκδήλωση τους, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

ΚΙΝΗΤΡΑ

Αναφερόμενος στα κίνητρα που δίδονται από την πολιτεία για την διοργάνωση συνεδρίων ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανάφερε ότι το κράτος έχει ήδη διευκολύνει μέσω μιας σειράς δράσεων την οργάνωση ιατρικών συνεδρίων που πλέον πολύ συχνότερα διοργανώνονται στην Ελλάδα. Επίσης, ανακοίνωσε ότι δημιουργούνται γενικά κίνητρα για τους διοργανωτές συνεδρίων να έλθουν στην Ελλάδα για τις εκδηλώσεις τους. Τα κίνητρα αυτά είναι: τα «ταξίδια γνωριμίας» (FAM) όπου παράγοντες του κλάδου δημοσιογράφοι κ.λ.π καλούνται να γνωρίσουν τη χώρα, εκπτώσεις ή δωρεάν εισιτήρια στα μουσεία και τις μεταφορές, καθώς και δικαιώματα για τη χρήση των διαφόρων χώρων (αρχαιολογικών, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος κ.λπ.) για τις τελετές έναρξης και λήξης συνεδριακών εκδηλώσεων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι :« η Ελλάδα αλλάζει. Η γενική πολιτική για τον τουρισμό μας αλλάζει. Η στρατηγική μας αλλάζει. Ο στόχος της νέας στρατηγικής μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για 365 ημέρες το χρόνο.

Η χώρα μας προσφέρει, πολλά περισσότερα από τη θάλασσα και τον ήλιο. Τα τοπία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, και η πληθώρα διακριτικών γνωρισμάτων της χώρας, που ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει, καθιστούν την Ελλάδα, ελκυστικό και κατάλληλο προορισμό και για τους επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού. Γι΄ αυτό και σας προσκαλούμε να οργανώσετε συνέδρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου επιθυμείτε. Το ελληνικό κράτος είναι στη διάθεσή σας και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνει και να υποστηρίξει την καλή οργάνωση των συνεδρίων στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην IMEX συναντήθηκε με τον πρόεδρο της έκθεσης κ. Ray Bloom και συζήτησαν την συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών της IMEX και της ελληνικής πλευράς ώστε να διοργανωθούν συνέδρια στην Ελλάδα ενώ παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο κ. Ivo Baumann του περιοδικού ICJ το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά της Γερμανίας στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού και απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter