Στο Δημοτικό Συμβούλιο η αναμόρφωση του Προγράμματος MARE-TOURISM

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

Δήμος Κω

Την Τετάρτη εισάγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο η αναμόρφωση του Προγράμματος MARE-TOURISM που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος» με βασικές αλλαγές την ένταξη στο ίδιο έργο και του προγράμματος ΠΑΡΑ.ΤΟΥΡΙΣΜ καθώς και τον ορισμό, με πρόταση των εταίρων, του Δήμου της Κω ως επικεφαλή του Προγράμματος και την παράλληλη αύξηση του αντίστοιχου προϋπολογισμού του.

Η θετική αυτή εξέλιξη για την υλοποίηση του προγράμματος επετεύχθη υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Τουριστικής Πολιτικής, κ. Μπαλαλή και της άρτιας επιστημονικής υποστήριξης από το Γραφείο Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου μας.

Τα δύο αυτά χρηματοδοτούμενα έργα, παράλληλα με την προετοιμασία των απαραίτητων υποδομών δίνουν πραγματικές προοπτικές για την ουσιαστική ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στο νησί μας.

Η Δημοτική Αρχή απόλυτα σταθερή στις πολιτικές τις δεσμεύσεις, ανοίγει καθημερινά δρόμους προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ολόκληρου του νησιού επενδύοντας, πέρα από τις υποδομές, και σε ένα νευραλγικό τομέα που είναι η απόκτηση της απαιτούμενης τεχνογνωσίας.

Η σοβαρή και ισόρροπη ανάπτυξη και των τριών τομέων της οικονομίας στο νησί μας περνάει πρώτιστα από την απόκτηση της απαιτούμενης γνώσης. Σε αυτό τον τομέα η Κωακή κοινωνία έχει επενδύσει τεράστια κεφάλαια χρηματοδοτώντας τις σπουδές των νέων μας και το λιγότερο που οφείλει να πράξει ένας, πραγματικά σύγχρονος, Δήμος είναι να χρησιμοποιήσει τη γνώση αυτή προς όφελος της κοινωνίας.

Οφείλουμε, τέλος, να επισημάνουμε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής να χρησιμοποιεί και να εξελίσσει κάθε θετική ενέργεια που κληροδότησαν οι τρεις πρώην Δήμοι, να διορθώνει τα λάθη και τις παραλείψεις κοιτάζοντας πάντα μπροστά με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter