Συναντήσεις Γ. Νικητιάδη στο Παρίσι

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

Με τον υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Φρεντερίκ Μιτεράν

Σειρά επαφών για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία προς την Ελλάδα, το οποίο φέτος σημείωσε αύξηση 24% σε σχέση με πέρυσι, πραγματοποίησε σήμερα στο Παρίσι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Ο υφυπουργός βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στην επίσημη αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης της οποίας επικεφαλής είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, για τα εγκαίνια στο Λούβρο της έκθεσης «Αρχαία Μακεδονία. Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Ο κ. Νικητιάδης κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων στο Λούβρο, είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας κ. Φρεντερίκ Μιτεράν (φωτογραφία), ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ξένων και ελληνικών ΜΜΕ, ο κ. Νικητιάδης τόνισε τη σημασία της έκθεσης, τόσο για τον πολιτισμό, όσο και για τον τουρισμό, καθώς χιλιάδες επισκέπτες θα δουν την έκθεση, ενώ με παράλληλες εκδηλώσεις θα αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες για την Ελλάδα.

Ο κ. Νικητιάδης χωρίς το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Club Mediterranee κ. Ανρί Ζισκάρ Νταιστέν και τον κάλεσε να εξετάσει το νέο επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Ο πρόεδρος του Clyb Med ανέφερε στον υφυπουργό ότι στόχος είναι να αυξήσουν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών και να ενισχύσουν το δυναμικό στις εγκαταστάσεις του Club Med στην Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στης κτηριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον Κέφαλο της Κώ, ο κ. Νταιστέν δεσμεύθηκε ότι όταν ξεπεραστούν οι τεχνικές δυσκολίες, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το ξενοδοχείο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω επενδύσεων του Οργανισμού σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Κρήτη και αλλού.

Επίσης, ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και γενικό διεθυντή της TRANSAVIA κ. Λιονέλ Γκιερίν και την αντιπρόεδρο της εταιρίας κα. Ελλεν Αμπραχαμ, όπου και τους ζήτησε να αυξήσουν τις πτήσεις και τα δρομολόγια προς την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τις προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, που πραγματοποιεί η κυβέρνηση, καθώς αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο για την ανάπτυξη της στην ελληνική αγορά, όπως επισήμαναν.

Ο κ. Νικητιάδης είχε σήμερα συνάντηση και με τον γενικό διευθυντή του γαλλικού Οργανισμού Τουρισμού ATOUT FRANCE Κριστιάν Μαντέϊ , όπου συζητήθηκε το θέμα της ανάληψης κοινών δράσεων για τον τουρισμό.

Αύριο, ο κ.Νικητιάδης θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο ελληνικός τουριστικός τομέας.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter