Κωακό Καλεντάρι για ετήσιο τουρισμό στο νησί της Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

 1

Το Εντευκτήριο κωακής Κοινωνίας των Πολιτών στο Workshop της 14-12-2011 για τη δημιουργία του Κωακού Καλενταρίου με σκοπό την καθιέρωση του ετήσιου τουρισμού στο νησί της Κω, προχωρά στη σύνθεσή του με τη συμμετοχή των Κώων Πολιτών.

Τι είναι το Κωακό Καλεντάρι ;

Όπως προτάθηκε, αναλύθηκε, συζητήθηκε, στο Workshop της 14-12-2011 στο ΕΒΕΔ από τους δύο εκπροσώπους του κερκυραϊκού και του κωακού εντευκτηρίου κοινωνίας των πολιτών, το Κωακό Καλεντάρι είναι το ετήσιο ημερολόγιο χωρισμένο σε 52 θεματικές εβδομάδες, όσες είναι δηλαδή και οι εβδομάδες του έτους, εκ των οποίων η κάθε μία εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε ένα θέμα της Κω, από ολόκληρη την ιστορική κληρονομιά της Κω. Εβδομάδες αφιερωμένες στον αρχαίο και σύγχρονο κωακό πολιτισμό και βίο, στην τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία, στο φυσικό περιβάλλον, στα ήθη και στα έθιμα του νησιού και γενικότερα στων 3.000 ετών Ιστορίας του τόπου, από τότε έως και σήμερα, που τόσο πλούτο και ομορφιά αναδύει.

Πώς λειτουργεί το Κωακό Καλεντάρι ;

Με την ολοκλήρωση της σύνθεσής του, το Κωακό Καλεντάρι γίνεται δίκτυο πάνω στο οποίο μπορούν να συνδεθούν οι πολίτες και να συμμετέχουν σε αυτό. Όπως αναφέρθηκε και στην Ημερίδα, π.χ. κατά την εβδομάδα τοπικής κουζίνας οι τοπικές επιχειρήσεις συντονίζονται με το δίκτυο και προσφέρουν στους επισκέπτες τοπικές γεύσεις από το παρελθόν και το παρόν ως μια ξενάγηση στην τοπική γαστρονομική κουλτούρα ή κατά την εβδομάδα αφιερωμένη στον Ιπποκράτη δημιουργούν εκδηλώσεις και μορφές παροχής πληροφοριών γύρω από τη ζωή και το έργο του. Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργούν όλες οι θεματικές εβδομάδες, η κάθε μία εκ των οποίων αναδεικνύει ένα πολιτισμικό κομμάτι της Κω, που ενδιαφέρει τον επισκέπτη και θα τον ωθήσει να επιλέξει τον τόπο μας ως τουριστικό προορισμό και πέραν της θερινής σεζόν.

Πώς συστήνεται το Κωακό Καλεντάρι ;

Το Κωακό Καλεντάρι μετά την Ημερίδα της 14-12-2011 άρχισε να συστήνεται ήδη με τη συμμετοχή των πολιτών για να λάβει την τελική του μορφή, ως ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ανάδειξης της κωακής κουλτούρας, με σκοπό την προσέλκυση και καθιέρωση ετήσιου τουρισμού στο νησί της Κω, που θα διαφύγει από την κρίση, που η διοίκηση και η αγορά δημιούργησαν και στον τόπο μας.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο Κωακό Καλεντάρι ;

Στη σύνθεση του Κωακού Καλενταρίου συμμετέχουν όλοι οι πολίτες είτε στις συναντήσεις των πολιτών μελών του "Ε" είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του "Ε" στο διαδίκτυο.

2

Τα μέλη και οι φίλοι του Εντευκτηρίου Κοινωνίας των Κώων Πολιτών καλούν όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη δημιουργία του Κωακού Καλενταρίου κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ενώ μπορούν να αποστέλουν και ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους στον κοινωνικό ιστότοπο του "Ε" στο FB (https://www.facebook.com/groups/113478422010145/) καθώς και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter