Συνάντηση Γ. Κοπάδη με τον Πρέσβη και τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

Δήμος Κω

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (29.06.12) και ώρα 12:30 στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημοτικού Συμβούλου Κω και Α΄ Αντιπροέδρου του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω-Νισύρου, κ. Γιώργου Κοπάδη με τον Ρώσο Πρέσβη κ. Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι και τον Εμπορικό Ακόλουθο κ. Βαλέρι Νικολάεφ.

Η συνάντηση που διήρκησε περίπου 45 λεπτά, μέσα σε ειλικρινή και εγκάρδια ατμόσφαιρα, είχε ως κύριο θέμα τον προσδιορισμό εκείνον των διμερών δράσεων, που θα επιτρέψουν στους Ρώσους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα το νησί της Κω, τόσο σε τουριστικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο. Επίσης συζητήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες καθώς και η διαδικασία μιας ενδεχόμενης αδελφοποίησης του Δήμου της Κω με μία μεγάλη πόλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Φ.Τ. ενημέρωσε τον κύριο Πρέσβη για τις επιχειρηματικές, τουριστικές και πολιτιστικές δυνατότητες της Κω, αν και ήδη γνώριζε αρκετά για το νησί μας, από τη σύζυγο του που πρόσφατα είχε επισκεφθεί και φιλοξενηθεί στην Κω, έχοντας άριστες εντυπώσεις.

Πρόθεση του κ. Πρέσβη, όπως ανέφερε στον κ. Κοπάδη, είναι να συνεισφέρει στην αξιοποίηση της Κω, ως τουριστικού θέρετρου των Ρώσων πολιτών, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της κύριας τουριστικής περιόδου αλλά και πέραν αυτής.

Κατά τη συζήτηση αποφασίσθηκε πως εκτός των καθαρά επιχειρηματικών και εμπορικών κριτηρίων που θα καθορίσουν την επιλογή της Ρωσικής πόλης που πιθανόν θα αδελφοποιηθεί με την Κω, να είναι και η ύπαρξη ελληνικού στοιχείου σε αυτή, η ύπαρξη Ιατρικής Σχολής, η ύπαρξη Σχολής Νεοελληνικής Γλώσσας καθώς και το στοιχείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας (όπως π.χ. το Ροστόφ).
Παράλληλα, ο κ. Πρέσβης αποδέχθηκε την πρόσκληση φιλοξενίας στην Κω του Δημάρχου Κω, κ. Κώστα Καΐσερλη και αναμένεται να επισκεφθεί το νησί μας το προσεχές διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

 

 

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter