Συνέντευξη Δημάρχου Κω στον Γερμανό δημοσιογράφο Frank Naundorf

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Τουρισμός

on tour kos ehrenbuerger 3-Optimized

Συνέντευξη στον Γερμανό δημοσιογράφο Frank Naundorf που επιμελείται την 7η έκδοση του τουριστικού οδηγού «Κως» για τον εκδοτικό οίκο Michael Müller Verlag παραχώρησε ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης.

Τα βασικά ερωτήματα του κ. Naundorf περιελάμβαναν, φυσικά, την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στο νησί και τον τουρισμό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κως σήμερα καθώς και τι είδους προβλήματα ενδέχεται να ανακύψουν την επόμενη δεκαετία, τον προγραμματισμό για παρεμβάσεις προστασίας του περιβάλλοντος και αρκετές άλλες.

Ο Δήμαρχος στη συνάντηση με τον κ. Naundorf είχε την ευκαιρία να τον ευχαριστήσει για την πολυετή του ενασχόληση και την αγάπη του για την Κω περιγράφοντας παράλληλα τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του Δήμου στα έργα υποδομής με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών και εγκαταστάσεων, στα έργα προστασίας του περιβάλλοντος με κεντρικό άξονα την αξιοποίηση και ανάδειξη της Αλυκής, επισημαίνοντας παράλληλα ως κυρίαρχο θέμα για την επόμενη δεκαετία την ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας των φυσικών πόρων του νησιού.

on tour kos ehrenbuerger 4-Optimized

Σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και της ετεροαπασχόλησης των νέων ανθρώπων περιγράφοντας τις δράσεις του Δήμου για την στήριξη νέων καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Καθώς πρόκειται για την έβδομη έκδοση του οδηγού ο κ. Naundorf έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προσθήκη, στα ήδη γνωστά αξιοθέατα, του Εκθεσιακού Κέντρου Νεότερης Ιστορίας και Ιταλικής Αρχιτεκτονικής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter