10o Ετήσιο Συνέδριο Health World 2011

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Υγεία

To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Φαρμακευτικών Εταιριών του διοργανώνουν το 10ο Ετήσιο Συνέδριο HealthWorld 2011 με τίτλο: «H ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ» τo οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία από τις 09:00 έως τις 16:00.

Η επίκαιρη θεματολογία του φετινού συνεδρίου σχετίζεται με τις προοπτικές του κλάδου υγείας στο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο επικρατεί στη χώρα μας, και ειδικότερα με τις αλλαγές στην πολιτική φαρμάκου τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό όλο το φάσμα παραγωγής και διανομής προϊόντων και υπηρεσιών υγείας. «Ο εξορθολογισμός των δαπανών, η ανάπτυξη του συστήματος υγείας με γρήγορη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, η εξασφάλιση της ποιότητας στην ιατρική περίθαλψη αλλά και η συνεργασία όλων των φορέων υγείας, είναι οι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά όχι μόνο στην εξυγίανση του συστήματος υγείας αλλά και στην υπέρβαση της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας», δήλωσε ενόψει του 10ου Ετήσιου Συνεδρίου Health World 2011, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κος. Γιάννος Γραμματίδης.

Το Συνέδριο – που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2002 ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης –αποτελεί κορυφαίο γεγονός στα δρώμενα του χώρου της υγείας στη xώρα μας. Προσελκύοντας το ενδιαφέρον διακεκριμένων εκπροσώπων της πανεπιστημιακής, ιατρικής και επιχειρηματικής κοινότητας, προσφέρει μια ανεκτίμητη ευκαιρία δημιουργίας ενός πλαισίου συνεργασίας ενημέρωσης και επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά και όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα χαιρετίσουν οι:

Αθανάσιος Γιαννόπουλος, Βουλευτής - Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Υγείας, Νέα Δημοκρατία, πρ. Υφυπουργός Υγείας, Γιάννης Τούντας, Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και ο Διονύσης Φιλιώτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος

Συντονιστής των εργασιών του Συνεδρίου θα είναι ο Γιάννης Κυριόπουλος, Κοσμήτωρ, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους οι:

Ηλίας Μόσιαλος, Βουλευτής Επικρατείας, ΠΑΣΟΚ, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Διευθυντής Κέντρου Οικονομικών της Υγείας, Διευθυντής Τομέα Υγείας Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, London School of Economics, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Διοικητής, Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Μανιαδάκης, Καθηγητής και Διευθυντής Τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Γεώργιος Μέργος, Καθηγητής, Τομέας «Οικονομία, Πολιτική και Κράτος», Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρ. Διοικητής ΙΚΑ, Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Διευθυντής Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Κυριάκος Σουλιώτης, Διοικητής, Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, Δημήτριος Κούβελας, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/κης και ο Γιάννης Κυριόπουλος, Κοσμήτωρ, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter