«Take Care»: 4η Συνάντηση Εργασίας της Αστικής Εταιρείας "Ιπποκράτης"

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Υγεία

Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

4η συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Take Care» στην Κω από 27 έως 31 Αυγούστου 2012 με τη συμμετοχή εκπροσώπων δέκα χωρών

Την 4η Συνάντηση Εργασίας με την συμμετοχή 32 Αντιπροσώπων φιλοξενεί η Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εκπροσωπώντας τον ΟΚΑΝΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, από 27 έως 31 Αυγούστου 2012.

Όπως γνωρίζετε, συμμετέχουμε μαζί με άλλες (10) δέκα χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο: "ΤΑΚΕ CARE-Strategies towards responsible alcohol consumption for adolescents in Europe"(Στρατηγικές σχετικές με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ από έφηβους στην Ευρώπη).

Κατά την συνάντηση αυτή θα γίνει ενημέρωση και αξιολόγηση για την πορεία και το βαθμό υλοποίησης του Προγράμματος για κάθε ομάδα στόχο.

Στόχος του Eυρωπαϊκού Προγράμματος "Take Care" είναι η ανάπτυξη στρατηγικών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ από τους έφηβους. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέρος του προγράμματος για τη δημόσια υγεία 2008 – 2013.

Στο ''Take Care'' συμμετέχουν, ταυτόχρονα, δέκα συνολικά Ευρωπαϊκές χώρες - το Βέλγιο, η Δανία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Κύπρος και η Ελλάδα μέσω του ΟΚΑΝΑ, οι οποίες θα συμβάλλουν και με δικά τους κεφάλαια. Ο ΟΚΑΝΑ απ' όλη την Ελλάδα επέλεξε για την υλοποίηση του προγράμματος την Αστική Εταιρεία ''Ιπποκράτης''/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Στις 1η Μαρτίου 2010 ξεκίνησε η υλοποίησή του, με ευθύνη του Γερμανικού Οργανισμού L.W.L. στο Munster και η αξιολόγηση του γίνεται από το Ελβετικό Πανεπιστήμιο κατάρτισης των Εκπαιδευτικών στη Ζυρίχη. Το Πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 33 μήνες και ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο εφαρμογής του.

Ο γενικός στόχος του Προγράμματος είναι η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ και των σχετικών προβλημάτων που επιφέρει, σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Εστιάζεται κυρίως στους νέους μεταξύ 12 και 21 ετών, με ριψοκίνδυνη συμπεριφορά ως προς την κατανάλωση αλκοόλ.

Το καινοτόμο μέρος του Προγράμματος έγκειται στην πολυεπίπεδη προσέγγιση, η οποία καθιστά δυνατή την κάλυψη διαφόρων κοινωνικών ομάδων (παιδιά, γονείς, άτομα επιρροής, λιανοπωλητές).

Έχουμε την τιμή, ως Κέντρο Πρόληψης, να είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόζουμε το Πρόγραμμα στην χώρα μας, δίνοντας μας την ευκαιρία να ανοίξουμε το δρόμο σε τέτοιου είδους προληπτικές δράσεις.

Aπό τη Γραμματεία
Της Αστικής Εταιρείας "Ιπποκράτης"/Kέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter