Ονειρεμένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί των Ευρωπαίων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ταξιδεύω

bazylek100, Kos

Προτιμάτε λευκές παραλίες, φοίνικες και τιρκουάζ-γαλάζια νερά ή εθνικούς δρυμούς και απέραντα τοπία ή μήπως επισκέψεις σε πόλεις; Ποιοι είναι οι ονειρεμένοι προορισμοί των Ευρωπαίων τουριστών;

Το hotel.info, η δωρεάν υπηρεσία online ξενοδοχειακών κρατήσεων για περισσότερα από 210.000 ξενοδοχεία παγκοσμίως, υπολόγισε βάσει δημοσκόπησης μεταξύ των πελατών κρατήσεών του σε μερικές επιλεγμένες χώρες πού θα προτιμούσαν να ταξιδέψουν, εάν διέθεταν αρκετό χρόνο και χρήματα. Τα αποτελέσματα δείχνουν:

" Ιδίως οι Ιταλοί και οι Ισπανοί ταξιδιώτες ξετρελαίνονται με την Ελλάδα

" Οι υπερπόντιες χώρες για πολλούς Ευρωπαίους πελάτες κρατήσεων είναι ο νούμερο 1 ονειρεμένος προορισμός.

Στην ερώτηση πού θα προτιμούσαν να ταξιδέψουν, ανεξάρτητα από το κόστος και τον κόπο, πάρα πολλοί συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν στις ΗΠΑ. Έτσι, στην Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία ένα υπερωκεάνιο ταξίδι βρίσκεται πάνω πάνω στη λίστα επιθυμιών των τουριστών. Μόνο στη Γερμανία οι τουρίστες ονειρεύονται κυρίως τα όμορφα νησιά των Μαλδίβων, ακολουθούμενα από την Καραϊβική, με τις λευκές τους παραλίες, τους φοίνικες και τα τιρκουάζ-γαλάζια νερά τους. Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία με το ξακουστό βράχο Άιερς εδώ κατέχουν την τρίτη και την τέταρτη μόνο θέση. Αντιθέτως, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ισπανία το "Ντάουν Άντερ" κατέχει τη δεύτερη κιόλας θέση μεταξύ των πολυπόθητων ταξιδιωτικών προορισμών.

Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύο χώρες η Ελλάδα, μαζί με περιοχές όπως η Καραϊβική και ο Νότιος Ειρηνικός, συγκαταλέγονται στους δέκα πιο ποθητούς ονειρεμένους προορισμούς. Οι εκάστοτε ερωτηθέντες επέλεξαν τη χώρα των ναών και των θεών στην ένατη θέση.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter