«Τσίκο και Ρίτα» στον Ορφέα από την Κι.Λε.Κω

Στήλη: Κινηματογράφος

Τσίκο και Ρίτα

Η Κινηματογραφική Λέσχη παρουσιάζει:

05/03 «Τσίκο και Ρίτα» - στον Κινηματογράφο «Ορφέα» στις 21:00

Ισπανία | Αγγλία, 2010 – 94' – Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Tono Errando, Javier Mariscal, Fernando Trueba

Σενάριο: Ignacio Martinez de Pison, Fernando Trueba

Με τους: Eman Xor Ona, Limara Meneses, Mario Guerra

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Τσίκο είναι ένας νεαρός πιανίστας με μεγάλα όνειρα και μεγάλο σουξέ στις γυναίκες. Η Ρίτα είναι μια όμορφη τραγουδίστρια με βελούδινη φωνή. Στην Κούβα του 1948, πριν από την επανάσταση του Κάστρο, ο μουσικός προορισμός ήταν η Αμερική. Η Νέα Υόρκη είναι η επόμενη στάση για τους δυο νέους. Η ταινία είναι ένα ρομαντικό μελόδραμα κινουμένων σχεδίων για μεγάλους με εξαιρετική τζαζ μουσική.

Η μουσική και ο ρομαντισμός θα φέρουν τους δύο νέους κοντά τον έναν στον άλλο, όμως η κοινή τους πορεία –όπως συμβαίνει και με τη λάτιν μπαλάντα, το μπολερό– δεν παύει να έχει και στιγμές λύπης και ταλαιπωρίας. Είναι μια ιστορία τόσο ρομαντική και ιδιαίτερη που μοιάζει με όνειρο - ένα εξαιρετικά δομημένο, καλλιτεχνικό, ρομαντικό μελόδραμα, μια ιστορία αγάπης που καταφέρνει να αιχμαλωτίσει την καρδιά και τη φαντασία του θεατή.

Η ταινία πιάνει τον παλμό της Κουβανέζικης πραγματικότητας και μας δίνει μια συναρπαστική ιστορία αγάπης, εμπλουτισμένη με ένταση και μουσικό ηλεκτρισμό. Στην ταινία κυριαρχεί η διαρκής τζαζ μουσική υπόκρουση, μια αυθεντική μουσική σύνθεση του Bebo Valdes και τραγούδια των Dizzy Gillespie, Cole Porter και Thelonious Monk.